Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΙΝΚΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ





ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Γραφείο  Γραμματέα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Γ Σεπτέμβριου 13 5ος Όροφος: Γραφείο Τ.Α
Πληρ. Κ. Πούλη Ελευθερία
Τηλ. 2103632443  Κιν 6939399941 Τηλ Κέντρο ΙΝΚΑ 11711 FAX:2103633976 

Αγαπητοί συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά και τις δηλώσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη , είναι πλέον σαφές ότι η Κυβέρνηση και κατά επέκταση οι Υπουργοί Οικονομικών &Εργασίας, δεν είναι  διατεθειμένοι να δώσουν νέα παράταση ώστε να εξαιρείται η πρώτη κατοικία του δανειολήπτη από εκποίηση λόγο χρεών στα πιστωτικά ιδρύματα (Νόμος Κατσελλη 3869/2010)  . (Η παράταση λήγει την 31/12/2012)
Απευθύνω  έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να φέρουν ως θέμα το ψήφισμα που παραθέτω προς γνώση τους,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης τους, με απώτερο σκοπό την ψήφιση του  και την αποστολή του  στην ΚΕΚΔΕ και στο Γραφείο των Υπουργών Οικονομικών &Εργασίας, προκειμένου να πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο προς όφελος των Δημοτών μας (Δανειοληπτών)  .

Ας μην αφήσουμε τους «Ασκούς του Αιόλου» να ανοίξουν και άλλο κοινωνικό απόστημα, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί στην Τ.Α  προς «λύση» ..Η Τ.Α «ψυχορραγεί» οικονομικά και ήδη έχει πάρα πολλά προβλήματα .

Mε Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 21/10/2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ……….  μετέχοντας ενεργά στο πλευρό των συμπολιτών μας, και σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 , για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των συμπολιτών μας ,θέτει ως ζήτημα άμεσης  πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας την παράταση του μέτρου απαγόρευσης πλειστηριασμού Α κατοικίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2013) και την επέκταση της για όλους τους δημότες-δανειολήπτες μας,  ανεξαρτήτως ύψους χρεών καθώς και  για το σύνολο του περιεχομένου της κατοικίας τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ……….  θεωρεί ότι η  παράταση ισχύος του μέτρου, κρίνεται απολύτως αναγκαία, δεδομένων των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί σε όλους τους Δημότες-Δανειολήπτες ,  λόγο αδυναμίας αποπληρωμής των δάνειων που έχουν συνάψει με τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα , αποτέλεσμα της κακής οικονομικής ύφεσης που χτυπά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ...

Οι τράπεζες σπεύδουν να προσδιορίσουν την διενέργεια χιλιάδων πλειστηριασμών ακίνητων Α κατοικίας εντός του έτους 2013, πριν την λήξη της δοθείσας παράτασης που είναι 31/12/2012  ημερομηνία, που δυστυχώς θα βρει πολλούς δημότες μας να μην μπορούν λόγο της οικονομικής δυσκολίας που βρίσκονται να ανακόψουν τους πλειστηριασμούς.

Ένεκα τούτου καθίσταται πλέον σαφές ότι ο μόνος τρόπος ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος που δημιουργείται στους πολίτες μας είναι αυτός της παράτασης του ισχύοντος μέτρου αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31/12/2013.

Τέλος  αναγκαία είναι η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν το περιεχόμενο της Α κατοικίας στον Νόμο 3869/2010   καθώς πρέπει να προστατεύεται και το περιεχόμενο της  κατοικίας των πολιτών αφού αποτελεί άσυλο ,αλλά και διότι η πλειονότητα των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στην κατοικία του δανειολήπτη εξυπηρετεί  ουσιώδεις βιοτικές  ανάγκες του πολίτη  και της οικογένειάς   του.

Είναι συνεπώς σαφή και ουσιώδης η αναγκαιότητα παράτασης και επέκτασης του μέτρου αναστολών μέχρι και την 31/12/2013 αλλά και ποιοτικής επέκτασης του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου