Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟ8: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ!!!

http://www.ramnousia.com/2012/11/8.html

21 μέρες πριν την καταστροφή του κόσμου και ο Έλληνας συνεχίζει απτόητος έχοντας το ένα χέρι του στο κινητό και το άλλο μέσα στο παντελόνι. Ο,τι μπορεί ο καθένας βέβαια, άλλος γίνεται πιλότος, άλλος γιατρός κι άλλος απλώς μαλάκας.

Μιλώντας λοιπόν για μαλάκες, διάχυτη είναι η πεποίθηση του μέσου Έλληνα πολίτη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε όμως τα δεδομένα.

Οι μόνες κομματικές παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά την Ελλάδα, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική, ακυρώνοντας κάθε προεκλογική τους δέσμευση.

Αναφορικά, ο Κώστας Καραμανλής (μην ακούσω ότι δεν τον αφήσανε και παπαριές) κέρδισε τις εκλογές του 2004 με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, τη συρρίκνωση του δημοσίου χρέους και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" το 2009 και ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος "σκληρή διαπραγμάτευση"με τους δανειστές μας.

Μετά την προσφυγή του Γιώργου στο ΔΝΤ, ακολούθησαν 2 υπηρεσιακές κυβερνήσεις τις οποίες στήριξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι περίφημες συγκυβερνήσεις στις οποίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ συμμετείχαν οι συνήθεις ύποπτοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τσόντα τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ η οποία είχα καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, καθώς στην περίπτωση των τελευταίων εκλογών, δεν ήταν απαραίτητη, έτσι ώστε να σχηματίσει αυτοδυναμία η συγκυβέρνηση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ήταν και η προεκλογική δέσμευση των 18 σημείων, από τον Αντώνη Σαμαρά

Η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε από εκεί ακριβώς που την άφησε το ΠΑΣΟΚ. Εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, ουδείς στρατηγικός σχεδιασμός, αποδυνάμωση της αγοράς και ασφαλώς καμία διάθεση για διαπραγμάτευση.

Εντάξει πρέπει να μου κάνετε πλάκα.

Με βάση ποια δεδομένα δηλαδή εκπίπτει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ; Γιατί δε λέμε, πως η Νέα Δημοκρατία είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, εφόσον κάνει ακριβώς ότι έκανε και ότι ΘΑ έκανε το ΠΑΣΟΚ, εάν ήταν στην εξουσία; Και για να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, γιατί δε λέμε πως αυτή η ιστοριούλα επαναλαμβάνεται τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν η "νέα" Νέα Δημοκρατία, το 2004 η Νέα Δημοκρατία ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ ; Είμαστε ανώμαλοι;

Το τραγικότερο όλων δε, είναι πως οι υπέρμαχοι αυτής της γελοίας θεωρίας, ερωτώμενοι σχετικά, απαντούν πως ο ισχυρισμός τους έγκειται στο γεγονός πως πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ναρκωτικά; Πέσαμε στην πρέζα τώρα στα γεράματα ε; Άρα πρώτον, σύμφωνα με εσάς, θα ήταν λογικό, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέχρι να πεθάνουν. Σαν να τους λέτε, "μα καλά, γιατί δεν είστε διανοητικά καθυστερημένοι, που πάτε"; Και δεύτερον, από που προκύπτει ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων αλλάζει το ίδιο το κόμμα; Αν είναι να λέμε και τη Νέα Δημοκρατία, νέα Δημοκρατική συμμαχία, νέα Πολιτική Άνοιξη, τη Χρυσή Αυγή Νέο ΛΑ.ΟΣ κτλ.

Τώρα φυσικά, κάποιος άλλος μπορεί να πει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ επειδή δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2009. Χμ, μάλιστα, άρα από τη μία έχουμε την υπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πράγματα που πιθανόν(!) να μην ήταν σε θέση να υλοποιήσει και από την άλλη έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που ήδη απέδειξε ότι σας κορόιδεψε. Όχι όχι, λογικό, περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ταυτιστεί το ΠΑΣΟΚ. Λαγωνικά μου εσείς..

Το μόνο βέβαιο σε αυτή τη ζωή, εκτός από το θάνατο, είναι ότι η πολλή μαλακία και η πολλή τηλεόραση, τυφλώνουν.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΗΜΕΡΑ




ΠΑΣΟΚ - ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ



ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ....



ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΙΝ



ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου