Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ .... ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ....

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ... ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θυμάστε τι γράψαμε την 1η Δεκεμβρίου;;

Και ερωτηματικό είχαμε βάλει (οι π......)  και είχαμε επισημάνει ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του δήμου. (Διότι ο παλιός είν' αλλιώς).

Είχε προηγηθεί μια διαρροή του Άρη Νόμπελη http://profiltispolis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_29.html και η αναπαραγωγή της από το blog του Νίκου Πανταζή http://pantazisnikos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html όπου μάλιστα ο Νίκος επικρότησε - εσπευσμένα όπως θα φανεί -  την "απόφαση του Δημάρχου".

Εμείς μιλήσαμε για επικοινωνιακή διαχείριση και έλλειμμα κάθε σχεδιασμού και επαναφέραμε περιληπτικά τις προτάσεις μας, που είχαμε αναφέρει εδώ: http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6667.html (ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ - ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ).

Προχθές στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Σίμος Ρούσσος, με σημαντικό άρθρο του στην ΣΤΑΣΗ (η οποία έκανε και μια ειρωνική ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά τώρα ....) με τίτλο 
Προς νέα επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης;

Να τι μας πληροφόρησε λοιπόν ο Σίμος (αντιγράφουμε αυτολεξή):

"Όπως διαβάζουμε στην εισήγηση του 14ου θέματος της οικονομικής επιτροπής με τίτλο: 

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» που θα συζητηθεί αύριο Τρίτη 4/12/2012, η νέα μελέτη θα κοστίσει επιπλέον 11.070 ευρώ (τα οποία βεβαίως πρέπει να προστεθούν σε όσα στοίχισαν οι δύο προηγούμενες-περισσότερα από 50000 ευρώ) και έχει ως σκοπό :

«… να εξετασθούν δυνατότητες επέκτασης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Χαλανδρίου και να γίνουν προτάσεις βελτίωσης, για την εύρυθμη λειτουργία του ήδη υπάρχοντος.» 
(Για το θέμα των "εισηγήσεων" κάνουμε μια παρατήρηση στο ΥΓ. 1)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΤΣΙ;;; 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ! 

Την ώρα που οι διοικούντες μας "διαρρέουν" ότι θα πάνε σε μείωση του αντιτίμου των παρκομέτρων, μελετούν την επέκταση του μέτρου!!!

Και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗ γι' αυτό!!! (Κάποιες ενστάσεις μας πάντως στο άρθρο στο ΥΓ 2)

Αλλά τελειώνει μέχρι εκεί το θέμα;;; Θα μειώσουν το αντίτιμο και θα αυξήσουν την ζώνη παρκοθέτησης;;

ΟΧΙ!

Διότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές - υπό "εκσυγχρονιστών" (και που ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΑΣ, διότι και εκεί ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως με εμάς και τις προτάσεις μας, κάνοντας ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ -TEN YEARS AFTER) ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ;;; (Παρατηρήσεις μας δια το θέμα στο ΥΓ 3)

Ότι η μείωση του αντιτίμου του παρκομέτρου που "σκέφτεται ο δήμαρχος" δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα είναι μόνο για τις μέρες των εορτών" (θα την πω και την κακία μου, δεν αντέχω: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟ ΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ).

ΜΑΛΙΣΤΑ! Μας το είπε εκείνο το μεγάλο πουλί, που ήταν μπροστά.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ: Θα μειώσουν για μερικές μέρες το αντίτιμο, θα μεγαλώσουν την ζώνη παρκοθέτησης και μετά θα επαναφέρουν το ακριβότερο αντίτιμο!

Οπότε όσοι προχτές θεωρήσατε ότι σε εκείνο το προχθεσινό άρθρο μας "ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ;;; " εμείς είμασταν πολύ σκληροί, ακραίοι και όλα αυτά που μας καταμαρτυρούν και όσοι έσπευσαν να πουν "ε κάτι κερδίσαμε, ας μην είμαστε υπερβολικοί, να πούμε και μια καλή κουβέντα", οφείλετε να αναθεωρήσετε σήμερα την άποψή σας διότι οι μάγκες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί με "εκτονωτικές διαρροές". (ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ)!

Και όπως λέει πολύ σωστά ο Σίμος: "Φαίνεται ότι η πορεία των εσόδων από την εφαρμογή του συστήματος στο κέντρο (περισσότερα από 2.000.000 ευρώ έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2013 ως προσδοκώμενα έσοδα η διοίκηση του δήμου) τους άνοιξε την όρεξη."

ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΓ 1 - Οι ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

Οι εισηγήσεις των δημοτικών υπηρεσιών  ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ,  δεν δίνονται παρά στους επικεφαλής των παρατάξεων, λες και είναι ΕΤΝΑ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ.

Εκεί κανείς μπορεί να βρει ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΡΥΣΑΦΙ για τα θέματα του δήμου (ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΤΣΙ;) αλλά εμείς  δεν έχουμε πρόσβαση.

Και σε αυτό ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων που έχουν αποδεχτεί  (διότι τους βολεύει, το προνόμιο) αυτό το παρανοϊκό καθεστώς όπου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ, δηλαδή οι πολίτες ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ!

Κα όσοι παρακολουθείτε τα Δημοτικά Συμβούλια θα καταλάβετε την σημασία αυτού που λέμε από το εξής:

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΠΙΑ δεν κάνει εισήγηση στην συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα περισσότερα θέματα αλλά λέει "όπως έχετε δει στην εισήγηση" και στο τέλος η αγέλη ψηφίζει "ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" - που δεν ξέρουμε όσοι παρακολουθούμε την δημόσια συνεδρίαση - - ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ.
Μετά αρχίζει το πανηγύρι με τις αποφάσεις και πώς και τι γράφουν σε αυτές. (άλλη φορά αυτό).

ΥΓ 2: 
ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ:

Αυτοί οι "περιφερειακοί χώροι στάθμευσης" στους οποίους αναφέρεστε ρε συντρόφια είκοσι χρόνια, μήπως μπορείτε να μας πείτε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να γίνουν;
ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.
Πείτε μας και αυτό διότι εμείς είμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ και βέβαια εμμένουμε σε γκαράζ στην πλατεία για το οποίο διαφωνείτε (ακόμα ;)

Και λέμε ότι έχουμε σύμπτωση προτάσεων - ΟΧΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ - διότι εμείς δεν πρόκειται να αναλύουμε τα πάντα στον δήμο με την λογική του κόλπου "ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ" - εν προκειμένω Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Διότι ο Βάσιος και ο Κουράσης μας έταξαν ΑΛΛΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και τώρα μας δουλεύουν.
 ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
Ενώ - όπως πάντα λέγαμε - Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ - γνήσιος και καθαρός ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, για να μην τρελαθούμε κιόλας.
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ του 2009.
Και εμείς προτιμούμε ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ επί συγκεκριμένων θέσεων, και προτιμούμε να συνδιαλεγόμαστε ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ και όχι με κουτοπονηριές και ψευτομαγκές εξυπνάκηδων και παλιοκομματικά κόλπα, θολούρες κλπ.
Και ειλικρινά πιστεύω ότι τελικά αυτό προτιμά και Σίμος, όσο τον ξέρουμε.

ΥΓ 3: Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ

"Η υπογειοποίηση της Παπανικολή είναι μια πρόταση για ένα "φαραωνικό έργο" ειπώθηκε σε εκδήλωση από ομιλητή - συγκοινωνιολόγο γειτονικού δήμου - που κλήθηκε ως ομιλήτής ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ τοποθετήθηκε στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου που υπάρχει κατατεθημένη στην πόλη: ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Θα απαντήσουμε μόνο ως εξής: Θοδωρή δες μόνο αυτό το άρθρο  αν θες: 

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ! Ναι καλά, δεν υπάρχουν προτάσεις, αυτά τα λένε για να κάνουν αντιπολίτευση οι ... κακοί!

Και ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΊΣΟΥΜΕ με ποιους ΣΥΓΚΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ επεξεργαστήκαμε τότε αυτή την θέση. Δεν έχει σημασία.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Θα την ξαναθυμηθούμε μόλις η τριμερής διακυβέρνησις επαναφέρει ρυθμούς ανάπτυξης στην χώρα 7% που είχαμε τότε με τα "μη φαραωνικά" ολυμπιακά έργα, όπου ζητήσαμε και εμείς, για τους Χαλανδραίους ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ, με το κόστος που πλήρωσε η πόλη για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ξαναλέμε:
ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ και πάει στο διάολο:
Τρεις φορές επάνω στοίχισαν οι αγώνες για να βάζουν στέγαστρα του Καλατράβα.
Εμείς δεχόμαστε κριτική από "το σύστημα" γιατί ζητήσαμε να γίνει ένα έργο ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ και θα το απολάμβαναν τα παιδιά μας;;;

Για τα άλλα όμως τι θα πείτε φίλοι;;
Για τα 3 περιφερειακά πάρκινκ;
Την παπάρα για "πολυκεντρική πόλη";;;
Το μπλοκάρισμα του γκαράζ της Πλατείας διότι θα "επιβάρυνε την πόλη";;;

Θα τα υπερασπιστείτε και σήμερα;
Για πείτε το στην αγορά της πόλης καθαρά τώρα που βιώνει τις επιλογές αυτές! Για πείτε το στους ιδιοκτήτες των κλειστών καταστημάτων της πλατείας. Για πείτε το στους κατοίκους του κέντρου που μετατρέπεται σε γκέτο. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου