Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στον αέρα μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους δήμους – Επιστολή Κ. Ασκούνη στον Χ. Σταϊκούρα



Την προειδοποίηση ότι εάν δεν καταβληθούν άμεσα στους Δήμους τα προβλεπόμενα από το νόμο και υπεσχημένα από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ποσά, οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις τους την περίοδο των Χριστουγέννων, καταθέτει με επιστολή του στον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Όπως τονίζει ο κ. Ασκούνης, από τις 19 Νοεμβρίου ο υπουργός είχε δεσμευτεί, τόσο σε συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όσο και στην κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής, «ότι εντός του έτους θα αποδοθούν στους Δήμους το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ 2012 ύψους 199 εκ. € και το υπόλοιπο των παρακρατηθέντων 2012 ύψους 109 εκ. €, δέσμευση την οποία επανέλαβε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Έκτακτο Συνέδριό μας της 3ης Δεκεμβρίου 2012». Συνολικά δηλαδή οι δήμοι αναμένουν να εισπράξουν 308 εκ. ευρώ. 

Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά «δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους Δήμους η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ ύψους 150 εκ. € και η τρίτη δόση των παρακρατηθέντων ύψους 35 εκ. €, παρά το ότι οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν στις 21 και 19 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «εάν οι υπηρεσίες σας συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα τηρηθεί η δέσμευσή σας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων».

http://www.localit.gr/, 7/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου