Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Αγ. Γεωργίου & Φιλίππου Λίτσα 29
Τ.Κ. : 152 34 Χαλάνδρι
Τηλέφωνα Γραμματείας : 213-2023-948/949
Τηλέφωνο Αντιδημάρχου : 213-2023-947
Αριθμός FAX : 213-2023-950
Ε-mail : grafeio.paideias@halandri.gr



Χαλάνδρι, 20 Δεκεμβρίου 2012 


Προς: το blog «Στην Πλατεία»


Αγαπητέ Άγγελε,

Στην σημερινή σου ανάρτηση « Κοινωνική Οικονομία και παιδικοί Σταθμοί» που αφορά στη σύσταση συνεταιρισμών γονέων και της ενδεχόμενης παρέμβασής τους στο φλέγον ζήτημα της φύλαξης παιδιών, αναφέρεσαι και σε παντελή έλλειψη κοινωνικών δράσεων εκ μέρους του Δήμου μας.

Θεωρώ πως σε αυτή σου την αναφορά αδικείς το Δήμο και ειδικά την Κοινωνική του Υπηρεσία, η οποία εδώ και πολύ καιρό τώρα συλλέγει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό και τα διανέμει σε οικογένειες που έχουν ήδη απευθυνθεί σε αυτήν και έχουν αποδείξει με στοιχεία αλλά και από την κοινωνική έρευνα της κοινωνικού μας λειτουργού, πως βρίσκονται σε ένδεια.

Επίσης υπάρχουν οικογένειες οι οποίες ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, προμηθεύονται έτοιμο φαγητό σε πακέτο είτε απευθείας από τα καταστήματα εστίασης, είτε τους παραδίδεται στο σπίτι τους, άλλοτε με τη συνδρομή της Δημοτικής μας Αστυνομίας και άλλοτε με ευθύνη του ίδιου του καταστήματος.

Η δράση αυτή στηρίζεται αποκλειστικά σε ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο μας για χορηγία, προς εταιρείες τροφίμων- ειδών ατομικής υγιεινής και ειδών οικιακού καθαρισμού, σε καταστήματα εστίασης της πόλης μας καθώς και στην ευαισθησία συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών πολιτών. Οι τελευταίοι μάλιστα, νέοι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειονότητα γεγονός πολύ ελπιδοφόρο, συνέστησαν ομάδα και παραδίδουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων που αγοράζουν από το κοινό τους ταμείο και οι οποίες με την παράδοσή τους καταγράφονται και χωρίζονται κατά είδη και τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στους δικαιούχους.

Το εάν δεν παίρνουμε τη «ντουντούκα» να δημοσιοποιήσουμε τη δράση αυτή, για την οποία δουλεύουν σκληρά κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου μας, δε σημαίνει πως καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούμε με τη μέγιστη διακριτικότητα που απαιτείται, να σταθούμε κοντά σε οικογένειες και μοναχικούς συνανθρώπους μας και να προσφέρουμε το ελάχιστο ενδεχομένως για πολλούς αλλά σημαντικό και ανακουφιστικό για εκείνους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Και είναι αυτονόητο πως αν δεν υπήρχε η αναφορά σου στο ζήτημα, να μην αναγκαζόμουν να πάρω θέση και τώρα να σου ζητώ να αναρτηθεί η επιστολή μου στον ιστότοπό σου.

Από καρδιάς εύχομαι για καλές γιορτές σε εσένα και στους αναγνώστες σου.

Η Αντιδήμαρχος
Παιδείας-Κοινωνικής Συνοχής
& Αλληλεγγύης
Αφροδίτη Χατζηγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ  ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΣAI ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου