Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Τοπική Επιτροπή Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ψυχικού - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  - Τοπική Επιτροπή Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ψυχικού

Ανοιχτό κάλεσμα

Προς πολιτικές δυνάμεις, σωματεία εργαζομένων, συλλόγους μεταναστών, μαθητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε αγωνιστή

Για τη συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή στο Χαλάνδρι.
1.       Τη στιγμή που βιώνουμε τη φτώχεια και τη χειροτέρευση της παιδείας, της υγείας, κάθε είδους δημόσιας πρόνοιας, της ίδιας της ζωής μας, η αστυνομία οργανώνει «σκούπες» - πογκρόμ σε μετανάστες και άστεγους, εξαντλεί κάθε καταστολή ενάντια σε διαδηλωτές και απεργούς ποινικοποιώντας ουσιαστικά τους κοινωνικούς αγώνες, στήνει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης και καλύπτει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή όταν αυτή επιτίθεται με τις φασιστικές συμμορίες της.    
2.       Δεν δεχόμαστε οι ευθύνες για την κρίση να φορτώνονται σε αποδιοπομπαίους τράγους. Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές να αποδοθούν «εύκολα» στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας, τους μετανάστες, την «άγρια» νεολαία, τους ομοφυλόφιλους, τους «διαφορετικούς», ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται στον αντίποδα: Είναι η κατάρρευση των συνθηκών διαβίωσης που έφεραν τα μνημόνια και η σκλήρυνση της κρατικής καταστολής που κάνει τη ζωή για όλους χειρότερη. Η απάντηση βρίσκεται στην αντίσταση και την αλληλεγγύη και όχι στο «διαίρει και βασίλευε» που προσπαθούν να μας περάσουν.
3.       Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος και στήριγμα του συστήματος. Η αντιμνημονιακή της δημαγωγία δεν μπορεί να κρύψει τη σχέση με το οργανωμένο κεφάλαιο και τις δυνάμεις καταστολής, την έχθρα για τα εργασιακά δικαιώματα, τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς αγώνες, τα ρατσιστικά πογκρόμ και ξυλοδαρμούς κατά μεταναστών, την περιφρόνηση της ίδιας της ιστορίας όπως έδειξαν οι πρόσφατες προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  
4.       Στο Χαλάνδρι, πρόσφατα  γίναμε μάρτυρες ρατσιστικής αντιμετώπισης, με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών από την κοινότητα των ρομά στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Το αίτημα για αποκλεισμό των παιδιών αυτών, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη και υγείας ήταν και είναι απαράδεκτο. Είναι θετική εξέλιξη ότι αυτή τη στιγμή τα εν λόγω σχολικά τμήματα λειτουργούν. Αποτελεί όμως και σκληρή προειδοποίηση για το μέλλον.
Η άνοδος του φασιμού δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απέναντι στο ρατσισμό δεν μπρούμε να μην υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο, χωρίς καμία διάκριση. Ο κρατικός αυταρχισμός δεν μπορεί να τρομοκρατεί και να καταστέλλει το λαό που παλεύει για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Τα ναζιστικά του στηρίγματα δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις γειτονιές μας και να κάνουν πράξη την ιδεολογία του μίσους. Απέναντι σε όλα αυτά δεν γίνεται να σταθεί κανένας μόνος του. Η ενωτική, συντονισμένη και μαζική απάντηση πρέπει άμεσα να δοθεί από όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι η αναγκαιότητα πρέπει να γίνει πράξη.
Σε αυτό το πλάισιο απευθύνουμε κάλεσμα  σε σύσκεψη την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, ώρα 7.30 μμ στο στέκι διαλόγου Αβέρωφ 7Α για να συντονίσουμε άμεσα αυτή την προσπάθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου