Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας Π. Κουρουμπλή: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.

Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω. Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM από τις 18 Οκτωβρίου 2012. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν τη ζωή των Ελλήνων.

Το Γραφείο Τύπου
Πολιτικό Γραφείο
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Βουλευτή Β΄ Αθήνας

Τηλ:210.3675825-5826
Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ: 210.3244711
Fax: 210.3218158

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου