Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΜΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ



Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Γ. Καλομοίρης και Ν. Αγγελοπούλουπου αντικατέστησαν τους Σ. Ρούσσο και Γ. Λιερό στα πλαίσια της εναλλαγής προσώπων της παράταξης. Στην φωτογραφία και σε δεύτερο πλάνο διακρίνονται η οικογένεια του νέου Προέδρου του ΔΣ η μητέρα του, ο πατέρας του,ο παλιός δημοτικός σύμβουλος Φ. Νόμπελης κι αριστερά βέβαια ο Κώστας Παττακός.


Σε αυτή την ανάρτηση δεν θα κάνουμε ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο  αλλά θα παραθέσουμε τα δεδομένα τη χθεσινής μέρας.

Κατ' αρχήν ας παραθέσουμε την σχετική νομοθεσία με βάση την οποία εκλέγονται τα δημοτικά όργανα:

1. Το ΤΟ ΦΕΚ Α87/Ν 3852/2010 - στο οποίο αναφερθήκαμε και το πρωί και στο οποίο υπάρχουν οι γενικές προβλέψεις για την διαδικασία στο άρθρο 60.

2. Η ΕΓΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, στο κεφάλαιο Γ - 3.3. Ψηφοφορία - Α φάση (ανάδειξη υποψηφίων πλειοψηφίας και μειοψηφίας), Β φάση (Εκλογή μελών Προεδρείου από το Δημοτικό Συμβούλιο) (ΣΕΛΙΔΕΣ 6 και 7 ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ).

Www.dimosnet.gr

Τι έγινε λοιπόν στο Χαλάνδρι:

Η Ψηφοφορία για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Εκλογή Προέδρου: 

1η Ψηφοφορία (Γίνεται μεταξύ των μελών του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού για την υπόδειξη της πρότασής του)

ΨΗΦΙΣΑΝ: 25 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ : 14
ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΙΑΝΝΑΚΗΣ: 5
ΑΚΥΡΑ: 3
ΛΕΥΚΑ: 3

Προτάθηκε λοιπόν ο Άρης Νόμπελης στην θέση του προέδρου, με ψήφους 14-11 (τα άκυρα λευκά μετρούν στα αρνητικά σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο).

Η μείζονα αντιπολίτευση ομόφωνα πρότεινε για αντιπρόεδρο τον Γιάννη Κεχαγιόγλου, ενώ οι παρατάξεις της ελάσσονος συμφώνησαν στο πρόσωπο του Θωμά Βαρδουλάκη (από τον Κ. Παττακό) για την θέση του Γραμματέα.

Έτσι πήγαμε στην δεύτερη φάση όπου το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου εκλέγει πια ολόκληρο το προεδρείο, όπου συγκροτήθηκε ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, με τους τρεις προαταθέντες, (κατά παράβαση του ΞΕΚΑΘΑΡΟΥ άρθρου της εγκυκλίου όπου με BOLD τονίζει την λέξη ΧΩΡΙΣΤΑ, όπως μπορείτε να δείτε. (Μιλάμε για εξευτελισμό ολόκληρου του νομικού επιτελείου του δήμου και - λυπόμαστε αλλά η αλήθεια είναι σκληρή - του παριστάμενου ΓΓ του Δήμου.)



Στην ψηφοφορία που έγινε στην συνέχεια ψήφισαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι (απούσαν η Κική Γκότση) και έλαβαν:

ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ 26 ψήφους 
(οι 14 της πλειοψηφίας που τον είχαν στηρίξει στην πρώτη φάση, 6 από την παράταξη του Σ. Ανδρεόπουλου και 2 του Κώστα Παττακού, ενώ οι άλλες παρατάξεις - Λαϊκή Συσπείρωση, Αντίσταση, Νίκος Πανταζής - ψήφισαν λευκό)

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: 30 ψήφοι
ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ: 30 ψήφοι

Στην συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά από συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπου τέθησαν ακριβώς όσες υποψηφιότητες ήταν οι εκλόγιμες θέσεις:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Εκλέγονται τακτικά μέλη:

από την πλειοψηφία

Παρασκευόπουλος Σωτήρης με 37 ψήφους
Αγαπητού Χρύσα με 35 ψήφους.
Κόσσυβας Μιχάλης με 34 ψήφους
Καυκάλα Εένη με 33 ψήφους

από την αντιπολίτευση

Καζάνη Κατρίνα με 38 ψήφους
Μιχαήλ Μαρία με 37 ψήφους
Καρατζά Λούλα με 36 ψήφους

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία: Πούλου Τ. (35 ψήφοι), Κ. Λαμπρόπουλος (34 ψήφοι), Χ. Κιάκος (31 ψήφοι) και από την αντιπολίτευση η Σ. Μπράτιου (29 ψήφοι) και Σ. Ανδρεόπουλος (28 ψήφοι).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

από την πλειοψηφία

Αγγελής Κώστας 36 ψήφοι
Θεοδώρου Γιώργος 36 ψήφοι
Μπάβας Φώτης 35 ψήφοι
Χατζηγεωργίου Αφροδίτη 34 ψήφοι
Δρίβας Κώστας 30 ψήφοι


από την αντιπολίτευση

Βλασσόπουλος Άρης 36 ψήφοι
Καλομοίρης Γρηγόρης 33 ψήφοι
Αναστασιάδης Πέτρος 29 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία: Λιανός (34 ψήφοι), Ντάβαρης (30 ψήφοι), Βάσιος (29 ψήφοι) και από την αντιπολίτευση Βαρδουλάκης (35 ψήφοι) και Αγγελοπούλου (31 ψήφοι)



Το αν θα ακυρωθεί τώρα όλη η διαδικασία από την ΠΑΤΑΤΑ που έγινε, είναι υπόθεση του Περιφερειάρχη που θα επικυρώσει - ή όχι - την διαδικασία. ΕΙΔΩΜΕΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου