Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ




Άλλη μια εορταστική περίοδος, γεμάτη αλκοόλ, λίπη, βούτυρα, έλαια, τελειώνει σήμερα και εισερχόμαστε σταδιακά στην καθημερινότητα.

Όπως παρατηρήσατε η Πλατεία έκανε Χριστούγεννα. Δηλαδή απέφυγε να ανοίξει ή να σχολιάσει "βαριά" θέματα αυτές τις μέρες.

Αυτό το κάναμε διότι έχουμε καταλάβει ότι στεναχωρούμε κάποιους, με τους οποίους έχουμε μεν σημαντικές διαφορές στην οπτική μας για τα πράγματα της πόλης αλλά αυτό είναι ΜΕΣΑ στο πολιτικό παιχνίδι και την πολιτική αντιπαράθεση θέσεων, απόψεων και στρατηγικών.
Αυτό είναι το παιχνίδι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Αυτό που δεν είναι μέσα στο παιχνίδι της δημοκρατίας είναι η αντικατάσταση της ανάδειξης και αντιπαράθεσης  θέσεων, απόψεων, πολιτικών με την προσωπική επίθεση, την λασπολογία, την χωρίς στοιχεία καταγγελία, την χρησιμοποίηση χτυπημάτων κάτω από το ζωνάρι.

Με αυτή την φιλοσοφία έχουμε πορευτεί από το 2000 που ξεκινήσαμε την "αυτόνομη" περπατησιά μας στον πολιτικό στίβο στο Χαλάνδρι.

Και αυτά εμείς τα τηρήσαμε απαρέγκλιτα αφιερώνοντας κόπο, χρόνο και φαιά ουσία ώστε να αναδεικνύουμε την χρησιμότητά μας στην τοπική κοινωνία μέσα από ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αλλά αρκετές φορές και εφαρμογές, από τον - λίγο - χώρο που βρήκαμε συμμετέχοντας στα ΔΣ των δύο δημοτικών επιχειρήσεων κατά την δημαρχία Ζαφειρόπουλου.

Το τοπικό κατεστημένο, μια παρέα δημοτικών συμβούλων και κομματικών παραγόντων που δεν κατάφεραν ΠΟΤΕ να εκλεγούν, αλλά διαχειρίζονται δοτή κομματική εξουσία ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ σε δημοτικές παρατάξεις και υποψηφίους αξιοποιώντας προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις με κεντρικά πολιτικά στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων, πάντα ΗΞΕΡΕ ποιοι το αμφισβητούν ουσιαστικά, ήξερε ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!

Και αξιοποίησε όλα τα μέσα για να ΠΡΟΚΥΝΗΣΟΥΝ οι αμφισβητίες.
Αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα είπαμε τελευταία φορά το 2011
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ!

Τότε το τοπικό κατεστημένο, κάνοντας ΣΩΣΤΗ πολιτική εκτίμηση και γνωρίζοντας τι ετοιμαζόταν να κάνει στην πόλη (αυτό που ζούμε σήμερα), εκτίμησε ότι πρέπει να φύγουμε από την μέση.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι αυτές οι πολιτικές που σήμερα εφαρμόζονται ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν είχαμε εσωτερική εμπλοκή στην διαχείριση και στην πληροφόρηση.

Αυτό που δεν μέτρησε - ΚΑΙ ΠΑΛΙ, για δεύτερη φορά - ΣΩΣΤΑ, είναι ότι ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ!

Και δεν εκτίμησαν σωστά την δύναμη που έχετε δώσει εσείς σε αυτό το μικρό και ασήμαντο blogάκι!

Μας έχουν χτυπήσει πολύ βίαια, κάτω από την ζώνη, ανέντιμα, άνανδρα, με μικροπρέπεια και χυδαιότητα που αναδεικνύει απολύτως ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ.

Κόμπλεξ που προέρχονται από το γεγονός ότι για να έχουν στην πόλη και την τοπική κοινωνία την ίδια με εμάς επιρροή χρειάζονται να διαχειρίζονται μικροπολιτική και εξουσία από καμιά δεκαριά υπουργούς και τρία - τέσσερα κόμματα.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!

Εμείς δεν έχουμε θείο!
'Έχουμε όμως εσάς, τους απλούς Χαλανδραίους, που ΘΕΛΕΤΕ την αλήθεια!

Και θέλετε την ΑΛΗΘΕΙΑ στην ώρα της, όχι ετεροχρονισμένη, φιλτραρισμένη κάτω από παραμορφωτικούς φακούς. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!
Γι' αυτό μας λέμε "επιπόλαιους" αυτοί που ομιλούν "κατόπιν ωρίμου σκέψεως, τριών ετών".

Και όσο εσείς είστε εδώ μαζί μας, θα συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλήθεια.

Αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο άλλα blogs - κυρίως το ΟΜΕΡΤΑ - επανέφεραν στον τοπικό δημόσιο διάλογο ενδιαφέροντα θέματα.

Θέματα που μας έχουν απασχολήσει, έχουν απασχολήσει την δημοσιογραφία αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Από σήμερα λοιπόν θα πούμε και εμείς τα δικά μας γι' αυτά, διότι ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Και περιμένοντας και τις δημαιρεσίες και τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων αλλά και των 2 κρίσιμων επιτροπών του δήμου, ξέρουμε ότι μπαίνουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον δεκαπενθήμερο.

Αλλά χαλαρά όμως γιατί είμαστε σε κρίσιμη ηλικία και σέρνονται εμφράγματα.

Δεν βιαζόμαστε εμείς.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου