Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


Από την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων, τα βίντεο των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων που έγιναν. Εκβιάζουν, φιμώνουν, λογοκρίνουν, συκοφαντούν. Τα media της διαπλοκής και μια δράκα μεγαλόσχημων εντεταλμένων δημοσιογράφων βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους. Οι μηντιάρχες-ολιγάρχες έχουν επιβάλλει τέτοια ομοφωνία υπέρ των μνημονίων στα μέσα που ελέγχουν που θα έκανε ακόμα και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να κοκκινίζει!

Την Τετάρτη 9/1/2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Φλοράλ, στα Εξάρχεια, για τη λογοκρισία και την ενημέρωση την εποχή του Μνημονίου. Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος. Μίλησαν αρχικά οι Σόνια Χαϊμαντά, Κώστας Αρβανίτης και Δημήτρης Τρίμης.



Αλλά, δείτε οπωσδήποτε, τη συγκλονιστική μαρτυρία των δυο απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος (το δεύτερο βίντεο - Λογοκρισία και ενημέρωση, ΜΜΕ και απεργοί). Στο ίδιο βίντεο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος αποκαλύπτει τον βρόμικο πόλεμο εναντίον του από πληρωμένες πένες των βαρόνων των ΜΜΕ.



Στο τρίτο βίντεο άλλο ένα «πρέπει οπωσδήποτε να δεις», ακτιβιστές-εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων αποκαλύπτουν πως τα ΜΜΕ αποκρύπτουν γεγονότα και εξευτελίζουν ανθρώπους.



Στο τέταρτο βίντεο η Κατερίνα Ιγγλέση μας μιλά για το κίνημα για τη σωτηρία της Χαλκιδικής, ενώ η Βασιλική Κατριβάνου κάνει μια μικρή, αλλά ουσιαστική, παρέμβαση.



Ωστόσο…

…υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που αντιστέκονται. Που ακόμα τιμούν το επάγγελμά τους, που σηκώνουν το ηθικό ανάστημά τους απέναντι στα αφεντικά και τους ευρισκόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία λακέδες τους.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τους τρεις ομιλητές από τη Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου