Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ THEPAPER.GR ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ


ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, θεωρεί ο ελληνικός λαός!!!

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ: Ο ..... Ε! Ποιος! 
(Τι διάολο είχε πιει εκείνο το βράδυ ήθελα να ήξερα)





Τα συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από την δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για το ThePaper.gr και αποκαλύπτουν την ανασφάλεια και τον φόβο που σαρώνει την ελληνική κοινωνία.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθεροποιώντας το προβάδισμα του το τελευταίο διάστημα, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Στην τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 20,4% έναντι 20% της ΝΔ, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%. Αναποφάσιστοι είναι περίπου 1 στους 9 (8,7%) την αποχή επιλέγει το 7,5%, λευκό το 4,9% και «άλλο κόμμα το 7,3%. Με τις αναγωγές, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,3%, η ΝΔ 22,8%, η ΧΑ 11,9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι Αν.Ελ 5,8%, το ΚΚΕ 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,7%, άλλο 8,3% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 9,9%.

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς, επικρατεί έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων. Σημαντικές είναι οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 15,5% (!) δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Η ΝΔ έχει «διαρροές» και προς Χρυσή Αυγή και προς ΣΥΡΙΖΑ (από 4,5%)

Η ΔΗΜΑΡ είχει εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση της τάξης του 40% μόλις. «Μπετοναρισμένοι» είναι οι ψηφοφόροι της ΧΑ (86%) όπως και το ΚΚΕ (89%). Πολύ ικανοποιητικά – για τα δεδομένα της εποχής – ποσοστά συσπείρωσης πάντως εμφανίζει και η ΝΔ (74%), ο ΣΥΡΙΖΑ (67%) και το ΠΑΣΟΚ (57%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος, οι απαντήσεις για το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ (77%) και ΔΗΜΑΡ (60%) θέλουν να εκπροσωπηθούν στην κυβέρνηση από πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων. Ωστόσο στο ερώτημα αν επιθυμούν κοινή κάθοδο στις εκλογές ενός σχήματος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι ψηφοφόροι τους δείχνουν διχασμένοι: Όσοι το θέλουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (σε ποσοστό 64%) άλλο τόσο το αρνούνται οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ (56%).

Αναλυτικά η έρευνα της alco στο thepaper.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου