Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια στον πρώην δημάρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση άμεσης συνέργειας στη μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγο ο εισαγγελέας πρότεινε και για τους τρεις κατηγορούμενος ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά  Ειδικά για τον πρώην Δήμαρχο ανέφερε ότι είχε ψυχοδυναμική εξοικείωση με το έγκλημα.



«Γνώριζε αλλά παρέμεινε στο παρασκήνιο προσποιούμενος άγνοια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης

Ενοχο επίσης έκρινε τον Παναγιώτη Σαξώνη καθώς και δύο διευθυντές του Δήμου.

Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει υπεξαίρεση ο Π. Σαξώνης χωρίς την ανοχή της διοίκησης του δήμου» ανέφερε στο σκεπτικό της η απόφαση για τον Π. Σαξώνη, ενώ για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου επισήμανε είπε ότι θα ήταν εξαιρετικά εύκολο να επιβάλει την απαγόρευση της χρήσης μετρητών και να επιβάλει τις συναλλαγές μόνο με επιταγές, άρα να προστατέψει τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος ανέφερε για τον Σαξώνη, ότι υπεξαιρούσε χρήματα και πριν από τη δημαρχία Παπαγεωργόπουλου.

Όπως προκύπτει, έλαβε συνολικά 21 εκ. ευρώ κι από αυτά υπεξαίρεσε 17.962.366 ευρώ.

Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, «με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου