Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καλώς ήλθατε στο...λευκό Ζιμπάμπουε

Σ.Σ. Το μόνο που δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι... "σωτήρες" του έθνους, είναι ότι δεν κάνουν μόνο τους πολίτες λαό του Ζιμπάμπουε, αλλά και οι ίδιοι γίνονται κυβερνήτες του...

Μας το σφύριξε κανονικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος… 
Η εσωτερική και εξωτερική Τρόικα έχουν σχεδιάσει να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, διότι σου λέει «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη». 
Θεωρεί δηλαδή υπερβολικά τα 586 ευρώ του βασικού μισθού ή τα 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Αν είναι έτσι κύριε Μέργο να ξεκινήσουμε το κόψιμο από τον δικό σου μισθό σου κάτω από τον κατώτατο!!! 
Σήμερα ο μισθός του ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ. Και επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, πληρώνεται και έξοδα παράστασης 300 ευρώ.
Θυμίζουμε δε ότι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα περιελάμβανε και στην έκθεσή της η Τρόικα, πριν την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.
Βέβαια βγήκε το βαρύ πυροβολικό της Κυβέρνησης Στουρνάρας και Βρούτσης προσπαθώντας να τα μαζέψουνε… Αλλά και ο ίδιος ο Μέργος αμέσως μετά έβαλε όπισθεν στις δηλώσεις του… Τι να το κάνεις όμως!
Αυτό έχουν στο νου τους να κάνουν και μάλιστα σκέφτονται να το προχωρήσουν μέσα στην Άνοιξη. Για την κάθε είδους τρόικα ο Μέργος ήταν το τέλειο άλλοθι για να ζητήσει περισσότερα και ακόμα πιεστικότερα 
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που θα «φρενάρει» τις απεργίες , γιατί λέει και ένα τζιμάνι υπουργείου «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία»!!!
Έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

http://loutraki1.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8107.html, 13/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου