Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 14-10-2012



Προ ημερών η νεοναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευομένη την παρουσία της στη Βουλή, κατέθεσε ερώτηση μέσω βουλευτή της και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η Νομοθεσία και ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, δεν κάνει διάκριση σε κανένα παιδί που ζει στην Ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των Δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Η «Τρόικα εσωτερικού» έσπευσε ταχύτατα να ικανοποιήσει το παράνομο και μισαλλόδοξο αίτημα. Το  Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε στοιχεία από τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τα παιδιά και την εθνικότητα τους. Την ίδια στιγμή στραγγαλίζει οικονομικά τους παιδικούς σταθμούς και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες. Σημειωτέον ότι στους Παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται παιδιά μεταναστών που διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.

Στο Δήμο Πεντέλης, παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα προς τους αρμοδίους, δεν έχει δοθεί, μέχρι σήμερα, μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών κατά παράβαση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.  Οι δημότες της Πεντέλης έχουν καταλάβει ότι οι πρακτικές του νυν δήμαρχου κ. Στεργίου στοχεύουν στη συσκότιση και την αδιαφάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης ζητά από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου  Πεντέλης να υπερασπιστούν τα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη για εύρυθμη δημοκρατική παιδαγωγική λειτουργία και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να αποσύρει το έγγραφο αυτό από τους Δήμους.

Επίσης καλούμε το Δήμαρχο Πεντέλης να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα στο αν ο Δήμος Πεντέλης έδωσε τα στοιχεία που ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών για λογαριασμό της γνωστής ναζιστικής ρατσιστικής συμμορίας. Στην περίπτωση που τα στοιχεία έχουν δοθεί, καθιστούμε το Δήμαρχο υπεύθυνο για οποιοδήποτε συμβάν προκληθεί, βάσει των παραπάνω, στο Δήμο μας.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου