Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 16-11-2012




ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ …ΜΕΓΑΡΑ!

Τούτες τις δύσκολες μέρες με το λαό στημένο στον τοίχο από τις δυο Μνημονιακές Τρόικες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπίζεται τα αυτονόητα. Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης αντίθετα, ζώντας σε ένα δικό της κόσμο, ξεκινά ένα νέο δανειακό παραλήρημα, που θα την οδηγήσει σε επιτήρηση, όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη»:

Α) Προσχώρησε σε σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 6.307.230 ευρώ για 25 χρόνια  και
Β) Έλαβε απόφαση για ανέγερση κτιρίου που προορίζεται για Αστυνομικό Τμήμα με  κόστος κατασκευής ύψους 1.616.000 ευρώ, που θα καλυφθεί με άλλο δάνειο.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια, όμως η υψηλή παραβατικότητα στον δήμο μας, όπως και σε όλο το λεκανοπέδιο, δεν οφείλεται στην έλλειψη κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, λειτουργικών μέσων και πόρων. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και δεν πρέπει να εμπλέκεται σε μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Για την απόφαση αυτή χρειάστηκε ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα και η ανακοίνωση αλλοιωμένου αποτελέσματος από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρακτική αυτή  επαναφέρει ΜΝΗΜΕΣ που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τους θεσμούς, τη διαφάνεια την ίδια τη Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στέκεται απέναντι σε κάθε είδους κερδοσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών και καλεί το δήμαρχο Πεντέλης, αντί να προγραμματίζει κατασκευές αστυνομικών μεγάρων, να διαθέσει τα κονδύλια του πρωταρχικά για κατασκευές, επιδιορθώσεις και αγορά πετρελαίου για τις σχολικές αίθουσες. Θέλουμε σχολεία και ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά μας και όχι για κατασκευές προκατ αιθουσών, όπως στο Δημοτικό σχολείο της Ν. Πεντέλης.  

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου