Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 19-10-2021



Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/10/2012 για το Δάσος Παπαδημητρίου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διατυπώνει την ξεκάθαρη άποψη ότι:

1. Το δάσος είναι κοινό (δημόσιο) αγαθό, με ύψιστη οικολογική αξία, φορέας ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα κοινωνικός πλούτος για τις τοπικές κοινωνίες, που οφείλουν να το προστατεύουν με κάθε μέσο.

2. Ζητάμε την κατάργηση όλου του πλέγματος των καταστροφικών για το περιβάλλον νόμων και αυτών που εκποιούν τη δημόσια γη.

3.  Ειδικότερα για το δάσος γύρω από το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου υποστηρίζουμε ότι αποτελεί δημόσια περιουσία και ότι πρέπει να προστατευτεί ως δημόσιο αγαθό και ως σημαντικός πνεύμονα ζωής για τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερα μετά τις αλλεπάλληλες δασοκτόνες πυρκαγιές στο Πεντελικό.

4.  Καλούμε όλους τους δημότες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν για να αποτρέψουν πιθανά σχέδια ιδιωτικής εκμετάλλευσης του δημοσίου χώρου. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε, ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί, κάθε σπιθαμή δάσους στον τόπο που ζούμε και αναπνέουμε.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου