Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή. Είναι μέρα – σύμβολο των αγώνων των γυναικών για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο σπουδαίος ρόλος της γυναίκας στην εργασιακή και πολιτισμική εξέλιξη της κοινωνίας δεν έχει αναγνωριστεί. Πολλές φορές όταν μας μιλάνε για ισότητα εννοούν την εξίσωση προς το χειρότερο.

Σήμερα, που προσπαθούν να επαναφέρουν στις ζωές μας -κατ’ αναλογία- τις εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες των αρχών του περασμένου αιώνα, ο αγώνας που έκαναν στις 8 Μάρτη του 1857 οι εργάτριες της Νέας Υόρκης διεκδικώντας ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες, όσο μακρινός κι αν μοιάζει, είναι επίκαιρος και διδακτικός.

Ανατρέπουν τις κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων υπό την απειλή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για μας και τα παιδιά μας σε συνθήκες κοινωνικής βαρβαρότητας. Δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνθήκες εξαθλίωσης, εργασιακής ανασφάλειας, αμφισβήτησης της αξίας και της προσφοράς της μητρότητας, «απελευθέρωσης» των ορίων συνταξιοδότησης, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους.

Οφείλουμε όλοι, γυναίκες και άνδρες να σεβαστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, να τα υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε γι’αυτά.

Το δικαίωμα στην ισότιμη εργασία, στην προστασία της μητρότητας, στην ασφάλιση, στη δωρεάν υγεία, στον ελεύθερο χρόνο.
Το δικαίωμα στα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλή και ειρηνικό κόσμο, να μορφώνονται σωστά, να έχουν αληθινή ελπίδα για το αύριο

Σήμερα 8 Μάρτη όλες οι γυναίκες όπου και να βρισκόμαστε πρέπει να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή θέση στην εργασία, την κοινωνία και τη ζωή. Για μας και τα παιδιά μας!

Δεν γιορτάζουμε! Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, γράφουμε τη δική μας ιστορία!

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Σοφία Κορωναίου                                                             Μαρία Κουκούμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου