Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΙΕΡΑ" ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ



Επανέρχονται έμμεσα τα παλιά σχέδια της Εκκλησίας, η οποία με το παρόν νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ως Στρατηγικός Επενδυτής, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 MW σε έκταση 3500 στρ. σε αναδασωτέα έκταση του Πεντελικού. Τα σχέδια αυτά είχαν πέρυσι αποτραπεί, από  την κινητοποίηση  των κατοίκων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και τη σθεναρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όταν η τότε κυβέρνηση είχε καταθέσει σχετική τροπολογία.

Επειδή το πρόβλημα του Πεντελικού  είναι κύρια ιδιοκτησιακό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό,  η εν λόγω επένδυση θα έχει τραγικές συνέπειες. Το πολύπαθο βουνό της Πεντέλης θα μετατραπεί σε «βιομηχανική» περιοχή, ενώ θα αλλάξουν και οι χρήσεις γης, που το ισχύον ΠΔ απέτρεψε εδώ και 25 χρόνια. Αντί της σημαντικής περιβαλλοντικής προσφοράς του ως φυσικό “air condition  για  την πρωτεύουσα, η εν λόγω επένδυση θα συμβάλει αρνητικά στο μικροκλίμα και με πιθανή αύξηση της θερμοκρασίας.

Το βουνό ανήκει σε όλους. Τα σχέδια παραπέρα κακοποίησης του βουνού μας βρίσκουν αντίθετους. Ο αγώνας για τη διάσωση του είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας.

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πεντέλης οργανώνει διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο της Μονής Πεντέλης την Κυριακή 24/3 στις 10.00 π.μ. με τη συμμετοχή στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου