Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΚΑΝΤΗΛΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!
Θα αρχίσω τον εβδομαδιαίο εξάψαλμο με ... ΕΠΑΙΝΟΥΣ!

1. Στον Γιάννη Ψαρόπουλο για την οργάνωση των reunion των παλαιών συμμαθητών. Ντίρλα γίναμε εχθές στον Ιορδάνη με τα ρακόμελα! Μπράβο ρε Γιάννη. Άντε, του χρόνου θα κλείσουμε το ΚΑΠΗ.

2. Στο Νίκο Πανταζή που έδειξε - ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (δεν είναι η πρώτη) - ότι δεν έχει στα αυτιά ντουβάρια και κατανοεί τα επιχειρήματα που τίθενται και προσδιορίζει την στάση του με ευελιξία.

Αναφέρομαι ακριβώς στις δύο αναδημοσιεύσεις που έχουμε κάνει από το blog του, που μας έδωσαν σημαντικά στοιχεία ενημέρωσης και μας άνοιξαν τον δρόμο να κατανοήσουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" με τον τίτλο μάλιστα "ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ!"

(Το εκλαμβάνουμε και ως μια έμμεση παραδοχή ότι δεν ισχύει το "Άγγελε μην μας αδικείς" που έγραψε προχθές. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ).

Τι μας λέει λοιπόν ο Νίκος, για να πάμε στην ουσία:Ο Αεικίνητος θα πάρει 546000 ευρώπουλα από το ΕΣΠΑ, σε δύο χρόνια, για να κάνει κοινωνικό παντοπωλείο! Για να βοηθήσει τους ανήμπορους, τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Από αυτά 127200 ευρώπουλα θα πάνε στα νοίκια (δηλαδή, ξέρετε τώρα ...).

Γυψοσανίδες, βαψίματα, έπιπλα κλπ καμιά 15άρα - 20άρα και τα υπόλοιπα λεφτά θα γίνουν "λειτουργικά έξοδα" δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, χαρτί υγείας, καθαριστικά τουαλέτας, δημοσιεύσεις κλπ για 2 χρόνια.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ! Ό,τι τους δώσει η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ! Από τον δήμο θα πάρουν ...
τώρα θέλετε να συνεχίσω για να με λέτε πάλι βρωμόστομο και χυδαίο; 

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" (δηλαδή το ένα μόνο σκέλος του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ που είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι της ... παρέας.  Υπάρχουν και ΑΛΛΑ, άσχετα με τον ιδιοκτήτη).

Και μετά φταίμε εμείς που λέμε ότι Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και εξασφαλίζει μεγαλύτερο γήπεδο για την ΔΙΑΦΘΟΡΑ και την αδιαφορία για τους δημότες.

ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Λες και δεν καταλαβαίνουν ακόμα και δεκαπεντάχρονα ότι αν δεν υπάρξει ΣΟΒΑΡΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, προγραμματική σύγκλιση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ώστε να πιέσουν την πλειοψηφία που νιώθει ΑΣΥΔΟΤΗ και ΣΙΓΟΥΡΗ και δεν δίνει λογαριασμό,  ο δήμος Χαλανδρίου θα οδηγηθεί σε ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ (περισσότερο από ότι σήμερα).

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Βέβαια κάποιοι αυτό το αρνούνται, προτάσσοντας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ για ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ που υπάρχουν σχετικά με τα ζητήματα κατοχής των μέσων παραγωγής, αντίληψης περί κοινωνικής οικονομίας ... μετάβασης στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και την ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Πιστεύουν ότι μέχρι τότε πρέπει να μην διορθώσουμε τίποτα "βραχυπρόθεσμα" για να μην "θολώσει ο μακροπρόθεσμος στόχος".

Πρέπει να γίνει η γενιά μας και τα παιδιά μας θυσία για τους μεγαλοϊδεατισμούς τους που τελικά ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. Θέλουν από τους άλλους να είναι υπηρέτες ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, λέει.

Για την ζωή των παιδιών μας βέβαια αυτό θα έχει κάποιες .... βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά αυτά είναι παράπλευρες απώλειες.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ .... ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ (ο Τζων Μέυναρντ Κέυνς το είπε- δεν είναι δικό μου).
Αυτό το ξέρει η γενιά μας! Το έχει κατανοήσει! Η γενιά των Χαλανδραίων που βρίσκεται στις παραγωγικές ηλικίες, που σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της κρίσης, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ζητώνατας ΑΛΛΑΓΗ στο Χαλάνδρι. 

Είναι μεγάλη η κουβέντα που πρέπει να ανοίξει και με αυτή την ιστορία με το ΕΣΠΑ αναγνώστη μου. Ξεκινάει από αυτό το απλοϊκό που λέει ο Νίκος Πανταζής "λεφτά μας δίνουν, να μην τα πάρουμε; ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ".

Και έχουμε δύο παραδείγματα στο Χαλάνδρι: 
1. 3 εκατομμύρια ευρώπουλα από το ΕΣΠΑ για να γίνει ένα νέο κτίριο παιδικού σταθμού, δίπλα  στο άλλο - του ιδρύματος Κουρτέση - που ρημάζει κλειστό γιατί ο δήμος ΕΚΛΕΙΣΕ τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούσαν εκεί, λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη μου, μόλις τελειώσει θα ρημάζει και αυτό. 
2. 550 χιλιάρικα ευρώπουλα για "κοινωνική πολιτική" που το μόνο που θα εξασφαλίσει είναι 3-4 θέσεις εργασίας για 2 χρόνια  ενώ τα υπόλοιπα είναι απλώς για ένα εντελώς ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΟΙΡΑΣΜΑ.

ΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3,5 εκ. ΕΥΡΑ, αναγνώστη μου;

Και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για να γλυτώσουμε νοίκια, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 400 ΠΑΙΔΙΑ, των οποίων οι οικογένειες πρέπει να αναζητήσουν το ... μεροκάματο!

Και δεν ανοίγουμε - ΟΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ- μια κουβέντα για το θέμα του ΕΣΠΑ και το τι χρηματοδοτεί, τι προγράμματα υποβάλλονται, ποιος επιλέγει, ποιος επιλέγει τις ... επιλεξιμότητες ....

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Θέματα που ΕΠΡΕΠΕ να απασχολούν και τα συνέδρια της ΚΕΔΕ, λίγο περισσότερο, λέω εγώ ο τρελός.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου