Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕ ΔΙΣΚΟΙ! ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ!

ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΓΙΑ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΥΟΠΕΣ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ:

Είμαστε περήφανοι γιατί παρ’ όλες τις δυσκολίες, παρ’ όλο το κλίμα, παρ’ όλη τη στενότητα εμείς δώσαμε λύσεις σε ουσιαστικά προβλήματα.
Δίνουμε λύσεις με έργα που θα είναι χρήσιμα για τις επόμενες δεκαετίες, όπως οι νέοι μας παιδικοί
σταθμοί, η πλήρης κοινωνική μας υποδομή που θα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, τα έργα για τους αγωγούς, την αγορά της πλατείας Κιοσσέ, τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησσιάς, την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Πατήματος

Στον Αθλητικό μας οργανισμό κάναμε εκπληκτικές εκδηλώσεις, με τεράστια συμμετοχή αθλητών, θεατών, παιδιών, γονέων.
Αναφέρω τους μεγάλους σχολικούς αγώνες, τα Ευριπίδεια, όπου μας τίμησαν ξένοι ολυμπιονίκες, τη γυμναστράδα, το μεγαλύτερο αντίστοιχο αθλητικό γεγονός, το καλοκαιρινό camp όπου συμμετείχαν πάνω από 1000 παιδιά και πάρα πολλές πετυχημένες εκδηλώσεις.

Όμως κάναμε δουλειά και στην αθλητική μας υποδομή. Αναβαθμίσαμε τη μικρή πισίνα μας στο Κολυμβητήριο, νομιμοποιήσαμε πολεοδομικά το Κολυμβητήριο Παύλος Παπαγιαννόπουλος, κατασκευάσαμε μια νέα αίθουσα γυμναστικής.

Για τα παιδιά

Ξεκινήσαμε ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα παιδικής διατροφής και παχυσαρκίας, ενώ πετύχαμε να διοργανώσουμε τον μεγαλύτερο σε συμμετοχή αγώνα δρόμου στα Βόρεια Προάστια τον ≪ΑΓΩΝΑ ΡΕΜΑΤΙΑΣ≫ με συμμετοχή πάνω από 1500 αθλητές.

Και εδώ κάναμε πάρα πολλά, με πολύ λίγα χρήματα, όπως βέβαια και στο Αετοπούλειο όπου ενώ
έπεσαν οι δαπάνες κατά 70% εντούτοις κάναμε στη Ρεματιά το καλύτερο φεστιβάλ ίσως και σ’ όλη την Αθήνα. Πέρυσι, το καλοκαίρι κάναμε 45 παραστάσεις όπου τη παρακολούθησαν πάνω από 30.000
θεατές. Πολλές δε, παραστάσεις ήταν δωρεάν κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, το πώς πετύχαμε με πολύ λίγα χρήματα, να κάνουμε ένα φεστιβάλ όπου το χάρηκαν χιλιάδες Χαλανδραίοι, πολλές φορές δωρεάν αλλά ταυτόχρονα προέβαλε τη πόλη μας σ’ όλη την Ελλάδα.

Και ταυτόχρονα λειτουργήσαμε και αναβαθμίσαμε την παιδική μας Βιβλιοθήκη, τη παιδική μας χορωδία μετά από πολλά χρόνια,

Εισάγαμε νέους θεσμούς όπως το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με τη Μουσική Συνάντηση, τα εικαστικά και Εκπαιδευτικά Εργαστήρια. Επίσης μιλώντας για πολιτισμό, πρέπει να μιλήσουμε για τη
δουλειά που κάναμε με τη Φιλαρμονική μας, με τις δεκάδες δωρεών συναυλιών αλλά και τα δωρεάν μαθήματα μουσικής που δίνουμε στα παιδιά μας.

Μέσα από τον Κοινωνικό μας οργανισμό προσφέραμε τεράστιο έργο.

Έτσι στους παιδικούς σταθμούς:

Εφαρμόστηκε ενιαίο διατροφολόγιο (χειμερινό – θερινό) και η διαμόρφωσή του εκτελείται υπό την ευθύνη των προϊσταμένων, εντάξαμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δωρεάν 230 παιδιά αφού απαλλάξαμε τις οικογένειες από την καταβολή των 50 ή 70 ευρώ ανά μήνα και το κόστος αυτό να βαρύνει το Νομικό πρόσωπο, πραγματοποιήσαμε απογευματινές συναντήσεις με γονείς, το έργο των παιδικών σταθμών υποστηρίζεται από τους ψυχολόγους του Ο.Κ.Π.Α..

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ;

1. Άνοιξε η Φραγκοκλησιάς ρε παιδιά και δεν το ξέρουμε;

2. Για τις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς. Για αυτήν την δεκαετία κλείσαμε 4 από τους παλιούς!

3. Τι έγινε στην πλατεία Κιοσσέ πάλι και δεν το είδα ρε παιδιά από απέναντι που μένω;

4. Στον Αθλητισμό βέβαια είναι έτσι ακριβώς, όπως τα λέει ο δήμαρχος!
 ΤΡΟΜΕΡΕΣ εκδηλώσεις ΜΕ ΧΙΛΑΔΕΣ αθλητές και δεν συμμαζευόμαστε. (Για προγράμματα αθλητισμού για παιδιά και πολίτες μην το συζητάμε. Και δεν είχε γίνει ακόμα και το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ!)

5. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΑΓΜΑ; Η αίθουσα γυμναστικής. Τα άλλα "αναβαθμίσαμε την πισίνα" (δηλαδή της βάλαμε μέσα ΚΑΙ νερό).

6. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Έχουμε πρόγραμμα κατά της .... ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (χωρίς κανένα σχόλιο) και κάναμε και τον αγώνα της ρεματιάς. (ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ).
Λεπτομέρειες: Στα σχολεία πέφτουν ταβάνια, οι αίθουσες έχουν νερό, αφήσαμε 400 παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς αλλά αυτά τα βλέπουν μόνο οι "ιδιοτελείς" που δεν έχουν αντιληφθεί ότι "ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

7. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, χαλάει ο δήμος - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ - χρήματα. Και εγώ που νόμιζα ότι οι νεοφιλελεύθεροι από τις ιδιωτικοποιήσεις βγάζουν ... ΛΕΦΤΑ ...

8. Παράλληλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ και η βιβλιοθήκη, που λειτουργεί καμιά δεκαριά χρόνια ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

9. Έχουμε νέους ΘΕΣΜΟΥΣ στην πόλη: ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ! (ΤΙ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ; ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ;).

10. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ: Στα παιδιά που δεν έδιωξε από τους παιδικούς σταθμούς εφάρμοσε ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ενώ τα άλλα 400 που έδιωξε εντάχθηκαν με επιτυχία στο πρόγραμμα κατά της ... παχυσαρκίας.

11. Όσο για τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ δημότες μας που θα εξυπηρετηθούν από τις υπό ίδρυση κοινωνικές υποδομές (στο κοινωνικό παντοπωλείο κλπ δηλαδή) τι να λέμε! ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!

ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ! ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου