Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ:

προς... επιβεβαίωση των ισχυρισμών ότι κανείς δεν μιλά για τα δάνεια στέλνω το κείμενο από την στάση της 18ης Σεπτεμβρίου με υπογραμμισμένη την αντίστοιχη αναφορά στο θέμα. Ελπίζω να μην θεωρηθεί και αυτό υβριστικό και επιθετικό σχόλιο γιατί τρέμουμε για την απάντηση.


Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 00:00 Σίμος Ρούσσος


Σούρουπο Τρίτης, η απόφαση κατεδάφισης ανεστάλλει προσωρινά και το Χαλάνδρι ευτυχώς δεν θα αποτελεί θέμα στα δελτία των 8μμ.

Φανταστείτε να είχαν αλλιώς εξελιχθεί τα πράγματα: ορδές μαινόμενων ΜΑΤατζήδων θα κυνηγούσαν όλη την μέρα μέσα στο κάτω Χαλάνδρι 150-200 ανθρώπους, μετατρέποντας την πόλη σε πεδίο μάχης, πνίγοντας την γειτονιά στα δακρυγόνα και στοιβάζοντάς γυναίκες και παιδιά σε κλούβες, με άγνωστο τελικό προορισμό.

Αυτή πιθανόν είναι η μορφή της «τελικής λύσης» που κάποιοι διακαώς επιθυμούν και συστηματικά με πράξεις και παραλείψεις προωθούν τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτήν άλλωστε την στρατηγική της έντασης υπηρετούν και όσοι έσπευσαν- σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης κίνηση- να καλέσουν τα ΜΑΤ στην χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία των τσιγγάνων στο Δημαρχείο μιας και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι κινδύνευαν από καμιά εκατοστή γυναικόπαιδα πολλά εκ των οποίων προσχολικής ηλικίας.

Η προσωρινή όμως εκτόνωση δεν λύνει κανένα από τα θέματα της περιοχής και αποτελεί θετική εξέλιξη μόνο στον βαθμό που αξιοποιηθεί για εξεύρεση πραγματικής λύσης.

Η αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, ούτε είχε ,ούτε έχει την δυνατότητα να δώσει λύση, μιας και δεν διοικεί τον δήμο, πολύ περισσότερο την περιφέρεια, μπορεί όμως να συμβάλλει με σκέψεις απόψεις και προτάσεις, όπως συστηματικά κάνει για όλα τα θέματα της πόλης τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που Δήμαρχοι και κράτος ακολουθούσαν την πεπατημένη οδό της μετάθεσης του προβλήματος, του εμπορίου ψήφων και συνειδήσεων, των έργων βιτρίνας και της σπατάλης εκατομμυρίων για χωματουργικά και μπάζα κάποιοι που σήμερα με ευκολία κατηγορούνται ώς ευαίσθητοι με εισαγωγικά έκαναν προτάσεις και εισέπρατταν αδιαφορία και χλευασμό από τους αναίσθητους χωρίς εισαγωγικά.

Τί θα είχε γίνει αν στο παρελθόν είχαμε εισακουσθεί στις προτάσεις μας για δημιουργία ιατροκοινωνικού κέντρου για τους τσιγγάνους, για παράρτημα του συμβουλευτικού κέντρου προληπτικής ιατρικής του δήμου, για αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για την στέγαση, εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση, για αγορά χώρου από τον δήμο και αξιοποίηση της δημοτικής τράπεζας γης, για κεντρική δημοτική διαχείριση των περίφημων δανείων που τελικά ουδείς γνωρίζει αν και πόσα τελικά εκταμιεύτηκαν. Πιστεύει κανείς ότι η κατάσταση θα είχε οδηγηθεί ως εδώ;

Οι χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος δεν μπορούν όμως να αποτελούν άλλοθι για αδράνεια σήμερα. 

Γι αυτό ζητήσαμε από τον δήμαρχο ειδική δημόσια και ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συνεδρίαση στην οποία όλοι θα είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο κ δήμαρχος την αρνήθηκε, αντιπροτείνοντας σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων η οποία πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Η διαχρονική ομηρία, τσιγγάνων, περιοίκων και ιδιοκτητών πρέπει να λυθεί με δικαιοσύνη και ευθύνη της πολιτείας, χωρίς βία και δημιουργία τετελεσμένων. Ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια σε παιδιά και γέρους στο Χαλάνδρι το 2012 δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Η μετεγκατάσταση σε χώρο αξιοπρεπή, από άποψη υποδομών και συνθηκών ζωής μπορεί να γίνει εφόσον άλλωστε και οι ίδιοι το επιθυμούν. Για τον σκοπό αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει σύσσωμο να ασκήσει αποφασιστική πίεση στην περιφέρεια για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. Η τακτική του Πόντιου Πιλάτου και της αναμονής εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης που ακολουθεί μέχρι τώρα η διοίκηση του δήμου μεταφέρει την πίεση στον πιο αδύναμο δηλαδή στους τσιγγάνους και όχι σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την μη εξεύρεση βιώσιμης λύσης οδηγεί δε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και σύγκρουση.

Αυτό θέλουν;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

 ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ  ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ - π.χ -  ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΘΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

"ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΟΥΣ".

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!
ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΩΡΕΣ - ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ -  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ: 

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: 
" για κεντρική δημοτική διαχείριση των περίφημων δανείων που τελικά ουδείς γνωρίζει αν και πόσα τελικά εκταμιεύτηκαν" 
η οποία "αναδεικνύει" το θέμα (!!!) σε ένα κείμενο, μεταξύ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ "ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙ" και έχει αναφερθεί (κατά δήλωσή της) ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
(Δηλαδή ο Δήμος θα μπορούσε να είχε κτίσει 2 πολυκατοικίες και να είχε στεγάσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΡΟΜΑ - με χρήμα της Ε.Ε. - αν επαληθευτεί αυτό που φαίνεται ότι ισχύει.)

Αν εσύ αναγνώστη μου θεωρείς ότι αυτό είναι αποτελεσματικός έλεγχος της πλειοψηφίας του δήμου για ένα τέτοιο θέμα, την έκταση του οποίου την καταλαβαίνετε όλοι, τότε εμείς από εδώ έχουμε άδικο, είμαστε υπερβολικοί, μαλάκες, κομπλεξικοί, ηλίθιοι και πρέπει να μας κρίνεις αυστηρά.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ 2 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

ΚΑΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! 
ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. 
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΓΑΜΕ ΣΤΑ BLOGs! ΘΑ ΞΕΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΕΔΩ ΤΩΡΑ - ΑΠΟΞΩ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, απλά γιατί ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ.

Συγνώμη αλλά η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και Ο ΣΙΜΟΣ - παλιά, τότε που ήταν η πιο αυστηρή αντιπολίτευση στην πόλη - ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ από 'αλλες ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ του δήμου

ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ .... ΑΝΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΘΑ ΕΛΙΩΝΕ ΔΕΚΑ ΣΟΛΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕ Η  ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ.

- Αλλη μια διευκρίνιση: Όχι το κείμενο του Σίμου σήμερα δεν είναι υβριστικό, όπως το προηγούμενο, είναι ειρωνικό και κάνει το ίδιο.
Καθόλου δεν είναι σκοπός μας να αντικαταστήσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τον φόβο. 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.

Πολιτική επιλογή λοιπόν έχετε κάνει Σίμο - να στηρίξετε εμμέσως τον κ. Κουράση και να επιτίθεστε με πάθος σε όσους του κάνουν αντιπολίτευση - κάτι που είναι δικαίωμά σας, στο τέλος της γραφής, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ για να μην κοροϊδευόμαστε ώστε να γνωρίζει μεθαύριο ο πολίτης που θα πάει στην κάλπη τι ψηφίζει. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΣΙΜΟ!

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ,  ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΩΣΕΤΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ".

ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου