Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ

maketa27022013

Όποιος έχει καταλάβει ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ  είναι αντίθετη με την διανομή προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το "ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ",  όπως λένε κάποιοι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ στην πιάτσα, δεν έχουν κατανοήσει την θέση μας και γι' αυτό φταίμε εμείς.

Λοιπόν αναγνώστη μου εμείς λέμε κάτι ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ:
 Ότι αυτές οι πρωτοβουλίες ΠΟΛΙΤΩΝ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ δεν πρέπει να συγχέονται με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, την ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ή να υποκαθιστούν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των πολιτικών υποκειμένων να παράγουν προτάσεις και λύσεις ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Δεν είναι δημοτική ή πολιτική παρέμβαση και ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ να προβάλλονται ως τέτοια.

Όπως δεν είναι δημοτική πολιτική να κάνεις παραταξιακά κοινωνικά παντοπωλεία, να δεντροφυτεύεις   παραταξιακά προαύλια, να στήνεις εθελοντικούς παιδικούς σταθμούς ΚΑΙ ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ τέτοιες δράσεις  ΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,  όντας δημοτική παράταξη ή πολύ περισσότερο κόμμα. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, που λέγαμε παλιά.

(Τώρα θα το πω και ας βγάλουν κάποιοι καπνούς: Και την ίδια ώρα να καταγγέλεις την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κάνει ΤΟ ΙΔΙΟ).

Δηλαδή για να το κάνουμε αυτό λιανά, αν οι πολίτες σου δώσουν την πλειοψηφία τι τους λες; Ότι ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ;
Έτσι θα το δουλέψεις το πράγμα;
Θα ζητάς από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να λύσουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να υποκαθιστούν το διαλυμένο κράτος;

Και αυτό πού σταματάει;
Αύριο θα πρέπει ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ να συντηρήσουν τα σχολεία γιατί "δεν υπάρχουν λεφτά;"
Να μαζέψουν τα σκουπίδια;
Μετά να στήσουν και νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ, ιατρεία, αφού μπορεί να κλείσουν και αυτά λόγω περικοπών;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΚΟΡΒΑΝΑ πού να πάνε; Πώς να κατανεμηθούν και ποιος θα ιεραρχήσει τις ανάγκες;
Αρκεί αν επισημαίνεις την ΥΠΑΡΚΤΗ υποχρηματοδότηση ή πρέπει να συμβάλλεις και στο πώς αυτά που έχεις ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ;

Ποιανού δουλειά είναι αυτό; Ποιανού ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να ασχοληθεί αν δεν ασχολούνται τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ;

ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, όχι για άσχετες με το πολιτικό παιχνίδι πρωτοβουλίες πολιτών. 

Τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που κατά την γνώμη μας πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  να αναδεικνύουν τις αστοχίες αλλά και τις στρεβλές ιεραρχήσεις  των μνημονιακών διοικήσεων και να ετοιμάζουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΣΕ σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ - κατά την γνώμη μας αναπτυξιακή και με έμφαση στις υποδομές μαζί με ένα όσο το δυνατόν ισχυρότερο πλέγμα κοινωνικής προστασίας για τα θύματα της κρίσης. (Αλλά αυτό είναι προς συζήτηση. Μπορεί να υπάρχουν ίσως και άλλες απόψεις. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο).

Ποιες είναι οι προτεινόμενες πολιτικές σε έναν αστικό δήμο στο λεκανοπέδιο;
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ και προτιμάμε την ασφάλεια της μειοψηφίας.

Οπότε έχουμε άλλης τάξης ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.

Αυτοί οι προβληματισμοί  ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ότι δεν πρέπει οι πολίτες - ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - να μην κάνουν ό,τι πρέπει, ό,τι γουστάρουν  - ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ - για να επιβιώσουν στην κρίση!

Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ που τους στερεί χρήματα και αναγκαίες δομές, να βρίσκουν συλλογικές λύσεις στα προβλήματά τους, όπως έκαναν οι 8 οικογένειες στον Συνεταιριστικό Παιδικό Σταθμό.

ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ! ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ!

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι εμείς είμαστε  αντίθετοι να προβάλλονται αυτά ως ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Πόσο μάλλον να ζητείται από τους μνημονιακούς συρρικνωτές των κοινωνικών δομών ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, επιχορηγώντας με ψίχουλα τέτοιες δομές ώστε να διαμορφώνουν το άλλοθί τους ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ, με ένα ακραίο παράδειγμα; (κατ' αναλογίαν πάρτε το, μην αρχίσετε τις υστερίες):
Είναι σα να πήγαινε στην κατοχή το ΕΑΜ να ζητάει επιχορήγηση από τους δοσίλογους κυβερνήτες και την κομαντατούρ, για να σώσει τον κόσμο από την πείνα.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!

Δεν μπορεί να υποστέλλεται ή να ιεραρχείται χαμηλά το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ειδικά από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που  ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, με στόχο να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, προς όφελος αυτών που πλήττουν οι νεοφιλελεύθεροι μνημονακοί, και να εξαντλούν  την δράση τους σε τέτοια δραστηριότητα.

Είμαστε ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές!

Το ερώτημα αν θέλουμε να διαμορφωθεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣΗ, πρέπει να απαντηθεί ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΡΙΤΖΑΤΖΟΥΛΕΣ.

Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ.

Ξέρετε σε πραγματικές συνθήκες περιβάλλοντος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ. Καλύπτεται, όπως θα καλυφθεί και στο Χαλάνδρι.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε πάντως ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ και με όσους πάνε και αυτή την Κυριακή να ψωνίσουν.
ΟΥΤΕ ΛΕΜΕ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ, όποιος το κατάλαβε αυτό ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Δεν υπονομεύουμε την πρωτοβουλία.

Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσαμε πού ακριβώς βρίσκεται η ένστασή μας.

(Αυτά για την συζήτηση που έγινε προχθές στην Τούφα, ώστε να αποφευχθούν ΣΥΓΧΎΣΕΙΣ  ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου