Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ "ΕΠΙΟΡΚΟΣ"; ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ;

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Η ασυλία σε 1.301 επίορκους

Την περιβόητη λίστα με τους επίορκους που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
\


Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είναι τέτοιο το χάος που επικρατεί στα θέματα που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο, που ανάγκασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κοινοποιούνται στη δημόσια διοίκηση οι αποφάσεις των δικαστηρίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτόματα τα πειθαρχικά συμβούλια. Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

ΑΠΟ ΤΟ ethnos.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1: 

Αυτό που πάει να γίνει με τους "επίορκους" που πρέπει να απολυθούν τώρα θα είναι επιστροφή στις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού κράτους ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΠΙΟΡΚΟΣ". 

- Είναι αυτός του οποίου η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει; ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΙΟΡΚΟΣ.
Πρίν είναι; Διότι με βάση το νομικό πολιτισμό του δυτικού κόσμου ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ! 
Αν είναι λοιπόν αυτός του οποίου η υπόθεση ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ δεν το συζητάμε. ΕΞΩ ΤΩΡΑ! Απορώ πώς γίνεται να είναι ακόμα μέσα και γιατί χρειάζεται να το πει η ΤΡΟΪΚΑ. Αφού αυτό το λέει ο νόμος του ελληνικού κράτους χρόνια τώρα. 

- Είναι αυτός που του έχει ασκηθεί ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ; Είναι δηλαδή ο "κατηγορούμενος";
Γι' αυτόν ο νόμος είναι ξεκάθαρος. 
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ και όχι ΑΠΟΛΥΣΗ, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.
 Πώς θα τους ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ; 
Μπορεί κάποιος χριστιανός να είναι αθώος, θύμα και να περιμένει να αποδείξει την αθωότητά του στα δικαστήρια. 
Και η ποινική δίωξη πώς ασκήθηκε; ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ, ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ή ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΠΡΑΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ; 
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, έτσι δεν είναι;

- Είναι αυτός που δεν τα έχει καλά με τον προϊστάμενό του και τώρα θα θυμηθεί (ο προϊστάμενος) ότι είναι λαμόγιο και τεμπέλης;
(αλλά δεν τον έχει στείλει όμως στο υπηρεσιακό συμβούλιο τόσο καιρό για να κριθεί, τώρα θα βάλει την κουκούλα του και θα αρχίσει να δείχνει τους άλλους, ο κάθε τυπάς που έτσι θα φυλάει τον κ... του;)

- Είναι αυτός που έχει ποινές στον υπηρεσιακό του φάκελο και έχει κριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο; Μία φορά; (έχει ας πούμε μια επίπληξη, όταν ήταν μικρός και θα απολυθεί γι' αυτό τώρα, μετά από 20 (πχ) χρόνια;)
Ή είναι αυτός που έχει κατά συρροήν παραπτώματα (π.χ. πάνω από τρία) οπότε ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ; 

- Είναι αυτός που ψηφίζει ... ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι άλλοι ανήκουν στην  τρικομματική;

- Είναι μήπως αυτός που ξέρουν όλοι ότι τα παίρνει αλλά δεν τον αγγίζει κανείς και δεν θα του ασκηθεί ΠΟΤΕ ούτε ποινική δίωξη, ούτε πειθαρχικό γιατί .... ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ;

- Είναι μήπως αυτός που ονομάζεται συγκεκριμένα σε επίσημα πορίσματα ότι έβλαψε χοντρά το δημόσιο αλλά δεν του έχει ασκηθεί ακόμα ποινική δίωξη και είναι προστατευόμενος και δεν τον στέλνει κανείς στο υπηρεσιακό συμβούλιο για κοπανατζή, ενώ είναι όλη μέρα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ στην καφετέρια και τον βλέπουν όλοι οι περαστικοί;

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΟΡΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ, θα πρόκειται απλώς για μια ΧΥΔΑΙΑ διαδικασία απολύσεων μετά πολλής λάσπης στον ανεμιστήρα και τίγκα στον ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟ και την ΑΔΙΚΙΑ.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ θρυνούσαν γιατί τους πέταγαν από την δουλειά τους με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2: Πήραμε το ΕΘΝΟΣ, είδαμε την .... "λίστα" και ησυχάσαμε! Στο Χαλάνδρι δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ επίορκο. 
Ε, βέβαια το ξέραμε εμείς! 
Παράδεισος εντιμότητας. 
ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου