Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ 2: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ...... ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (όπως ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΝΑ ΜΗΝ ΑΒΑΣΚΑΘΟΥΜΕ
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 χωρίς μεσάζοντες. 

Η αγνή, ανόθευτη, πούρα  αλληλεγγύη να προσφέρεις στο πλησίον σου φτηνή φακή και όσπρια (εισαγωγής) από τον "παραγωγό" στον καταναλωτή χωρίς την μεσολάβηση του πούστη του μανάβη της γειτονιάς που κερδοσκοπεί.

Τέτοιο άγχος δηλαδή για την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες ....
Αφού θα σκοτωθούν στο τέλος...

Εξώδικα, μηνύσεις και πόλεμο απειλούν αναγνώστη μου για το ποιος θα σου φέρει το καλύτερο ροβύθι .... χωρίς μεσάζοντα όμως. ΡΕΖΙΛΙΚΙ! Τίποτα άλλο δεν έχω να δηλώσω. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ!

"Δηλαδή είσαι με τους μεσάζοντες εσύ;" μου λέει ο άλλος.

Είμαι κατά των μεσαζόντων αεριτζήδων, είμαι εναντίων των επιόρκων, είμαι εναντίον των λουφαδόρων. 
Και μπορώ να το λέω γιατί έχω ρίξει και κανένα καντήλι σε κάποιους που δούλευαν στον Ξαπλώπουλο όταν ήμουν σε θέσεις ευθύνης και με λέγανε "σκληρό".

Αλλά τι είναι πάλι "μεσάζοντας" ρε παλουκάρια; 
Ο έμπορος είναι παρασιτικός μεσάζοντας;
Ο φορτηγατζής που κουβαλάει τα προϊόντα;
Έτσι πιστεύουν μερικοί! 
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ με τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή του προϊόντος.
Παραγωγή, έλεγχος ποιότητας, συσκευασία, διακίνηση, αποθήκευση, επανέλεγχος ποιότητας - διαλογή, διάθεση στον καταναλωτή, ΦΟΡΟΙ.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΣΙΤΑ";

Και όταν βγουν από την μέση θα φάει ο καταναλωτής καλό και φτηνό προϊόν;

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ; (17 ευρώ το πεντάλιτρο). Δεν έπρεπε να το πάρω φτηνότερα;

(Και πατάτες που ήταν 19 αντί 20 κιλά λέει ο άλλος, κρομμύδια σάπια λέει ο άλλος, πορτοκάλια για πέταμα λέει ο παράλλος. ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΗ ΧΕΣΩ!)

Αυτή η ιστορία ξεκίνησε με αγαθότατες προθέσεις. Και κάποιοι έχουν ακόμα ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

Αλλά η αγορά είναι πιο μπροστά από τους εθελοντές αδέλφιααααα.

Και την διόγκωσε και την αλλοίωσε αυτή την ιστορία Η ΙΔΙΑ Η ΑΓΟΡΑ, "οι μεσάζοντες":

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Και επειδή εμείς δεν κάνουμε πολιτική σαλονιού θα διακινδυνεύσω την πρόβλεψη: Αυτό το βιολί θα συνεχιστεί μέχρι να κλείσει ο Βαγγέλης, ο Χρύσανθος και οι άλλοι μανάβηδες και μπακάληδες - κάνα, δυο χρόνια - και μετά τα SUPER MARKET (που πήραν ΚΑΙ τα τσιγάρα από τα περίπτερα) θα είναι ΜΟΟΟΟΝΑΑΑΑ ΤΟΥΣ στην διάθεση τροφίμων (αν ζούμε).

Και μάλιστα θα είναι και ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑ SUPER MARKET. (Γιατί τα ελληνικά θα κλείσουν και αυτά, διότι είναι γνωστό ότι θα τους βρουν φοροφυγάδες, λαμόγια κλπ).

Αλλά να τσακώνονται κιόλας οι "εθελοντές αλληλεγγύης" μεταξύ τους ποιος είναι καλύτερος ... εθελοντής ... (στο Μαρούσι εννοώ, εδώ δεν πλακώθηκαμε ακόμα ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ - ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου