Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ την κατασκευή δύο νέων Παιδικών Σταθμών στο Χαλάνδρι.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 4/4/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών  χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ την κατασκευή δύο νέων Παιδικών Σταθμών στο Χαλάνδρι.

Οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των νηπίων στην περιοχή του Χαλανδρίου, αναμένεται να δοθεί με την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ την κατασκευή Παιδικού Σταθμού 100 θέσεων στο Χαλάνδρι, στο οικοδομικό τετράγωνο 1111, επί των οδών Πρωτέως και Ιπποκράτους με προϋπολογισμό 3.211.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, με προβλεπόμενους στεγασμένους υπαίθριους χώρους που δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών δραστηριοτήτων στα παιδιά, την κατασκευή ελεύθερου πλακόστρωτου χώρου και εξωτερικού χώρου για παιχνίδι, ενώ έχει προβλεφθεί και η κατασκευή θέσεων στάθμευσης.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί περίπου σε ένα χρόνο.
Επίσης, άρχισε η κατασκευή και του δεύτερου παιδικού σταθμού στο Πάτημα ΙΙ Χαλανδρίου με προϋπολογισμό 1.494.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης επισημαίνει: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ, άλλους 44 παιδικούς σταθμούς και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει νεότερη πρόσκληση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και άλλων παιδικών σταθμών.
Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για κοινωνικές υποδομές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Αττικής θα συμπληρώνει και θα ενισχύει τα κονδύλια αυτά με δικούς της πόρους.
Για εμάς, οι κοινωνικές υποδομές αποτελούν βασική προτεραιότητα. Ιδιαίτερα όταν τέτοια έργα γίνονται για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας, αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αξία.
Συνεχίζουμε να υλοποιούμε με συνέπεια τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου