Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ





Ανακοίνωση – Δελτίου Τύπου


Οι πολιτικές του μνημονίου δεν μας θίγουν μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και στις συλλογικές στοιχειώδεις ανάγκες μας όπως, η καθαριότητα στο περιβάλλον που ζούμε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου την περασμένη Παρασκευή 29.3 ότι "προσωρινά δεν είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων λόγω μη έγκρισης διακίνησης καυσίμων των οχημάτων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής", θα μπορούσε να μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ήδη είναι γεμάτοι οι δρόμοι με σκουπίδια.

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στον τομέα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος είναι πολύ ανησυχητικές.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα καθαριότητας, οι άθλιες εγκαταστάσεις για όσους εργάζονται εκεί, η μη καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων στους εργαζόμενους για την υπερωριακή και κυριακάτικη εργασία και η εκποίηση (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) του χώρου που σήμερα έστω και προσωρινά σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα, δεν είναι μόνο σημάδια των επιπτώσεων που φέρνει η εφαρμογή των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ένδειξη σοβαρής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής στη στοιχειώδη διαχείριση κρίσιμων υπηρεσιών.

Το μνημόνιο μπορεί να υποσκάπτει συστηματικά τα θεμέλια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την διάλυση των υπηρεσιών της και την ιδιωτικοποίηση τους, μπορεί η τρόικα και τα μεγάλα συμφέροντα, να βλέπουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σαν μια επικερδή επιχείρηση που θα την πληρώνουμε πολλαπλάσια όλοι μας, αλλά είναι και ευθύνη της δημοτικής αρχής να προστατεύει τους δημότες και τους εργαζόμενους από αυτές τις επιπτώσεις.

Οι δημότες έχουν δικαίωμα σε ένα καθαρό Χαλάνδρι, οι εργαζόμενοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής και η δημοτική αρχή οφείλει να τα υπερασπίσει διεκδικώντας τους αναγκαίους πόρους.


Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή, όχι μόνο είναι άβουλη και δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις αλλά γίνεται και επικίνδυνη οδηγώντας σε συστηματική υποβάθμιση την υπηρεσία καθαριότητας, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να μην έχουν καύσιμα τα απορριμματοφόρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλανδρίου αντιτίθεται σε κάθε υποβάθμιση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος, υποστηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγωνίζεται γι’ αυτό και είναι ενάντια σε κάθε είδος και μορφή ιδιωτικοποίησής τους.



Οι μνημονιακές εντολές περικοπών και οι πολιτικές υποταγής σε αυτές, μόνο δυσβάσταχτες επιπτώσεις μπορούν να επιφέρουν. Χρειάζεται η συλλογική μας δράση για να τις αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται η ανατροπή τους.


Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου