Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο για 206 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους


δημόσιοι υπάλληλοι

Eρωτηματολόγιο εννέα σελίδων θα κληθούν να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών οι 206 χιλιάδες υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, μέσα από το οποίο θα περιγράψουν τα καθήκοντα και τη θέση εργασίας τους. Αν και σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία, και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, ωστόσο, αποτελεί το πρόκριμα προκειμένου να βγουν σε διαθεσιμότητα 25 χιλιάδες υπάλληλοι του στενού δημοσίου (οι 12500 εκ των οποίων μέχρι το καλοκαίρι), σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα.

Ειδικότερα, μέσω του ερωτηματολογίου οι υπάλληλοι καλούνται να απαντήσουν :

- σε ποια γραμματεία, διεύθυνση και τμήμα υπηρετούν

- τί βαθμό κατέχουν, ποιος είναι ο τύπος της εργασιακής τους σχέσης και ποιο το μισθολογικό τους καθεστώς

- το σκοπό και τα χαρακτηριστικά της θέσης τους (π.χ. προγραμματισμός, εποπτεία, έλεγχος, εξυπηρέτηση πολιτών, κλπ)

- τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν προβλήματα που ανακύπτουν στην εργασία τους (πχ με δική τους πρωτοβουλία, με μεσολάβηση του προϊσταμένου, με τυποποιημένες διαδικασίες κλπ)

- ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες τυχόν λαθών τους (πχ στη λειτουργία της υπηρεσίας, ή στους συναλλασσόμενους πολίτες)

- σε τί διαφοροποιείται η θέση τους από άλλες συναφείς

- τις σχέσεις συνεργασίας που έχει ο υπάλληλος καθώς και τη συχνότητά τους (όπως πχ απόκτηση ή παροχή πληροφορίας, επεξεργασία πληροφορίας, διαχείριση παραπόνων επίλυση συγκρούσεων κλπ)

- τις σχέσεις αναφοράς (δηλαδή, σε ποιους αναφέρεται, ή ποιοι αναφέρονται σε αυτόν)

- τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που διαθέτει (βαθμίδα εκπαίδευσης, κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, γνώση χρήσης υπολογιστή, ανάλυση εργασιών που εκτελεί ο υπάλληλος μέσω υπολογιστή, επιπλέον κατάρτιση για την εκτέλεση των καθηκόντων).

- την εμπειρία (καταγραφή του χρόνου εμπειρίας που απαιτείται να έχει αποκτηθεί πριν ή μετά την κάλυψη της θέσης για την ικανοποιητική εκτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων).

- την καταγραφή εργασιών (ο υπάλληλος καλείται να φτιάξει μια λεπτομερή λίστα με τις εργασίες που κάνει καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ή ακόμη και περιστασιακά στο πλαίσιο των καθηκόντων του, καθώς και το χρόνο απασχόλησης σε ώρες που αυτές απαιτούν).

- Τέλος, το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται με τα σχόλια των προϊσταμένων οι οποίοι εν συνεχεία θα βάλουν και την τελική υπογραφή – έγκριση σε αυτό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ερωτηματολόγιο

http://www.localit.gr/, 8/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου