Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών προάγει τη Δημόσια Υγεία.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr
Αγ. Παρασκευή 28/5/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών προάγει τη Δημόσια Υγεία.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, εκπονεί και υλοποιεί προγράμματα προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοδικούς οδοντιατρικούς και στοματικούς ελέγχους και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερωτικά προγράμματα σχετικά με μέτρα προφύλαξης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Επιπλέον στα Δημοτικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν, σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την παροχή Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές.

Παράλληλα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών διέθεσε στους Δήμους αρμοδιότητας της 1.420 εμβόλια BCG και 1.120 εμβόλια MANTOUX προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αντιφυματικοί εμβολιασμοί στα σχολεία.

Τα αντιφυματικά εμβόλια διατέθηκαν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, προκειμένου κλιμάκια τους να επισκεφθούν τα σχολεία και να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στους μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης δήλωσε ότι στο τέλος της εμβολιαστικής περιόδου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών θα κάνει σχετική αξιολόγηση του προγράμματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου