Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ .... ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ

Καλημέρα αναγνώστη μου


Θα είμαστε παρόντες.

Και το Χαλάνδρι θα αλλάξει πορεία.

Βρισκόμαστε ακριβώς ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές και βέβαια τις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί σου, να σε ακούσουμε, να μας ακούσεις και να επιλέξεις αν πρέπει να συνεχίσει το Χαλάνδρι να πηγαίνει χωρίς πυξίδα στον δρόμο της πλήρους απαξίωσης ή θα αλλάξουμε πορεία με βάση τις προτεραιότητες, τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των κατοίκων και εργαζομένων στην πόλη μας.

Θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε ότι ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. 

Η κίνησή μας θα προχωρήσει με σίγουρα και σταθερά βήματα και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συγκλίσεων μεταξύ τοπικών ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα προτάξουν - των όποιων υπαρκτών διαφορών τους - έναν στόχο: Την ήττα των τοπικών καθεστωτικών δυνάμεων, την νίκη απέναντι στην "διοίκηση - μη διοίκηση" Κουράση και των δορυφορικών του δυνάμεων και την βούληση να ΔΟΥΛΕΨΟΥME πολύ για τον δήμο μας σε μια πολύ δύσκολη για όλους συγκυρία.

Τις πρωτοβουλίες μας θα τις παρακολουθήσετε να αναπτύσσονται το επόμενο διάστημα. Έτσι θα έχετε την δυνατότητα να αξιολογήσετε και να κρίνετε. 

ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ότι στην πορεία που ξεκινάμε έχουμε ήδη συμφωνήσει μεταξύ μας: Θα βάλουμε μπροστά την πολιτική και πίσω τα πρόσωπα. Γι' αυτό πρώτα θα συνομιλήσουμε με όσους σχηματισμούς νομίζουμε ότι πρέπει (και βέβαια το επιθυμούν)
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, τον υποψήφιο δήμαρχο. 
Αλλά αυτά θα τα πούμε στην πορεία.

Δεν βάζουμε προαπαιτούμενα, δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα.

Η κίνησή μας θα συγκρουστεί στην πράξη με τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς αλλά κυρίως με τις λογικές, τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που τα γεννάνε.

Ξέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα στοχοποιηθούμε από αντιπάλους και "φίλους".
Είναι αυτονόητα και αναμενόμενα αυτά, όταν επιλέγεις να αντιπαρατεθείς με ένα σύστημα βολεμένων, που επιθυμεί την επιβίωσή του.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι πλέον μπαίνουμε στην πολιτική μάχη. Αυτό σημαίνει μικρές - αλλά διακριτές διαφορές στην τακτική μας, όχι στους στόχους και τις προτεραιότητές μας.

Για παράδειγμα δεν θα απαντάμε σε "ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή", όποτε θέλει ο καθένας να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από τα κρίσιμα θέματα και από τις αδυναμίες του που σκοπεύει να αποκρύψει.

Ούτε θα απολογούμαστε γιατί ο Νταβίας ήταν 2 χρόνια αντιδήμαρχος (1997-1998) της διοίκησης Παττακού (κάτι που θεωρώ προσωπικά τιμή, αλλά αυτό άλλη φορά - είμαι ο μόνος που όταν διαφώνησα ΠΟΛΙΤΙΚΑ διαχώρισα την θέση μου έντιμα και καθαρά) ενώ ο Νίκος, η Λούλα, ο Γιάννης, ο Σταμάτης  δεν ήταν αντιδήμαρχοι,  φύτρωσαν.

Έτσι λοιπόν θα αφήνουμε κάποιους να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μόνοι τους τι μήνυμα θα εκπέμψουν προς τους συμπολίτες μας, που έτσι θα κρίνουν και τις ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και τις ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ όσων μας στοχοποιούν δηλώνοντας "αυτός έπρεπε να λύσει τότε όλα τα θέματα, ΟΧΙ ο σημερινός δήμαρχος που και να θέλει δεν μπορεί".

Ε, όποιος το λέει αυτό ας κατέβει τώρα ανοιχτά με τον δήμαρχο, αφού του αναγνωρίζει ότι "κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί".
Απλό είναι.
Δεν έχει να κάνει με προσωπική εκτίμηση σε πρόσωπα αυτό. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που τώρα προκύπτει - αν προκύψει -πάλι φίλοι θα είμαστε.

Γι' αυτό μην παρεξηγείτε αν τελικά συμπεριληφθεί στις "δορυφορικές δυνάμεις". (Εμείς δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε, διότι υπάρχουν και τα στιγμιαία λάθη και η απώλεια ψυχραιμίας που συγχωρούνται - άνθρωποι είμαστε. Θα περιμένουμε να ξεδιπλωθούν ΟΛΕΣ οι στρατηγικές και με αυτές θα κάνουμε πολιτική και με αυτές θα αναζητήσουμε και συμμαχίες.)

Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε ΣΕ ΟΛΑ με τους πιθανούς συμμάχους. Δεν είμαστε κλαμπ, δεν θέλουμε να  γίνουμε κλαμπ.

Θέλουμε να διαμορφωθεί στην πόλη  μια ΑΝΟΙΚΤΗ, δημοκρατική παράταξη με διαφορετικότητα αλλά και σύνθεση ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. 

Και θα κάνουμε, βέβαια, όπως έχουμε κάνει, κατά κόρον και την κριτική μας και την αυτοκριτική μας ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. 
Αλλά θα ΕΠΙΜΈΝΟΥΜΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ όταν θεωρούμε ότι  πρέπει να επιμείνουμε για το καλό της πόλης. 

Θέλουμε να κάνουμε σαφές και κάτι ακόμα σε σένα αναγνώστη μου για να μη νομίζουν ότι σε μπερδεύουν:
Δεν θα ακολουθήσουμε στο τρυπάκι ότι πρέπει όλοι μαζί - αυτόν τον τελευταίο χρόνο - να λύσουμε όοοολα τα θέματα της πόλης, που χρονίζουν και σέρνονται για να προσποιηθούμε ότι "κατόπιν ενεργειών μας" ...  "ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ".
Δεν θα είμαστε "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ".

Εμείς είμαστε χώρια.

Επειδή αυτό το τρυπάκι της ομοφωνίας δίνει άλλοθι στην αδράνεια της διοίκησης ΠΟΥ ξεκίνησε την θητεία της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και αυτό μην το ξεχνάει κανείς.
Γιατί ΤΟΤΕ έδειξε ο δήμαρχος πώς εννοεί την δημαρχία του: Αντί να αναζητήσει συνθέσεις, έχοντας την αλαζονεία της νίκης του, επέλεξε.

Ξεκίνησε την θητεία του υποβαθμίζοντας και αδρανοποιώντας την επιτροπή διαβούλευσης - στην οποία θα έπρεπε να καλεί  ΟΛΟΥΣ να συζητούν και να σχεδιάζουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δεν εξέλεξε συνήγορο του δημότη, δεν έχει κάνει ούτε μια διαδικασία δημόσιας λογοδοσίας.

Δεν θα πάμε λοιπόν εμείς τώρα  να γίνουμε άλλοθι στις επιλογές του ή μάλλον στην αδυναμία του να κάνει οποιαδήποτε επιλογή.

Θα διεκδικήσουμε ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και αυτό είναι το πρόταγμα μας, αυτό πρέπει να είναι το πρόταγμα των ριζοσπαστικών δυνάμεων στο Χαλάνδρι.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΛΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου