Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


O Σύριζα-ΕΚΜ Χαλανδρίου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Καλογερόπουλου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των τσιγγάνων στο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Κρατικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), στην οδό Λευκωσίας και Σαρανταπόρου.

Είμαστε υπέρ της μετεγκατάστασης των Ρομά, σε συνεννόηση των αρμόδιων αρχών με τις συγκεκριμένες οικογένειες, σε άλλη τοποθεσία, η οποία να διαθέτει τις αναγκαίες αξιοπρεπείς υποδομές και υγειονομικές προϋποθέσεις.

Όμως, η δημόσια έκταση πίσω από το Νομισματοκοπείο και οι αθλητικοί χώροι, δεν «απειλούνται» μόνο από την μετεγκατάσταση του καταυλισμού, αλλά και από την παραχώρησή της στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και την ανοικοδόμησή της.

Όλοι θυμόμαστε τους πρόσφατους αγώνες των φορέων και κατοίκων του Χαλανδρίου, στους οποίους συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά μέλη του Σύριζα, για την ανατροπή της σχεδιαζόμενης ανέγερσης του κτιρίου του υπ. Οικονομικών, έκτασης δεκάδων χιλιάδων τ.μ., η οποία γινόταν με την συνεργασία της τότε δημοτικής αρχής.

Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το δίλημμα: είτε στην δημόσια έκταση πίσω από το Νομισματοκοπείο θα μετ-εγκατασταθεί ο καταυλισμός των Ρομά, είτε αυτή η έκταση θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, θα πωληθεί και θα κτισθεί.

Δεν δεχόμαστε να μετατρέπεται η μετεγκατάσταση των Ρομά σε πεδίο αντιπαράθεσης με τους κατοίκους της περιοχής και να λειτουργεί ως εξιλέωση όσων χρόνια τώρα άφηναν το θέμα να διογκώνεται ή κερδοσκόπησαν μέσω αυτού. Αντιτασσόμαστε στα διάφορα συμφέροντα που χρησιμοποιούν εμμέσως αυτή την λύση για να εκβιάσουν το ξεπούλημα και τσιμεντοποίηση της δημόσιας έκτασης.

Είναι μια έκταση που οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης μας αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν να μείνει ένας δημόσιος ελεύθερος χώρος πρασίνου και αθλητισμού.

Κάθε άλλη επιβουλή ή σχέδιο θα μας βρει ενάντιους και θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες του Χαλανδρίου για να μείνει ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος.


21.5.2013

Τοπική Οργάνωση Χαλανδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου