Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 3-6-2013


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 03/06/2013

Η απόφαση του Συλλόγου των εργαζομένων και η υιοθέτησή από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου (29/05/2013) της άποψης ότι τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, δικαιώνει τη συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», αφού ήμασταν από τους λίγους που είχαμε υποστηρίξει, αρθρογραφήσει και προωθήσει τη συγκεκριμένη άποψη. Μάλιστα, αποτελούσαμε τη μοναδική εξαίρεση, αφού τα επίσημα προσχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι αποφάσεις των επίσημων φορέων που ασχολούνται με την κατάρτιση του ΟΕΥ κινούνταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. 
Συγκεκριμένα : 

- στο τεύχος 27 του 2011, μιλούσαμε για “ελλείψεις στις υπηρεσίες του Δήμου και για την ανάγκη ψήφισης ενός νέου Ο.Ε.Υ.”

- στο τεύχος 28 του 2011, ως κεντρικό θέμα αναφέραμε : 
…………..Άποψη της «πρΟΤΑσης» είναι η ένταξη όλων των Νομικών Προσώπων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σαν ξεχωριστές Διευθύνσεις. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε , η θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων στο κεντρικό δήμο, είναι η καλύτερη υπηρεσία…… 

- στο τεύχος 29 τον Απρίλιο του 2011, όπου λέγαμε για “Συγχωνεύσεις Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Ε.Υ.”

- στο τεύχος 32 τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου μιλούσαμε για “το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και για τα προβλήματα από την αυτονομία του”

Επίσης, σε πάρα πολλά άρθρα, με τελευταίο την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου Ο.Ε.Υ., αναφερθήκαμε στην ανάγκη για έναν νέο Οργανισμό που να περιλαμβάνει και τα ΝΠΔΔ.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, η ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας έχει καθυστερήσει ΤΡΑΓΙΚΑ. Όσο καθυστερούμε, οι αποφάσεις φεύγουν από τα χέρια μας , η νομοθεσία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και οι χειρισμοί που θα μπορεί να κάνει ο Δήμος μας θα είναι περιορισμένες . 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου