Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕΛΗΤΕΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΕ 7ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 7/6/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές μετά από κρούσμα Μελιταίου Πυρετού.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως τυριά, γάλα, γιαούρτι και λοιπά γαλακτοκομικά λόγω του κρούσματος μελιταίου πυρετού που εντοπίστηκε σε παιδί ,στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, ύστερα από ενημέρωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στις 24 Μαΐου και μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνου Μανιάτη, ήλεγξε το περιστατικό και διαπίστωσε ότι η μόλυνση του 7χρονου πιθανώς να προήλθε από την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος, το οποίο προμηθεύτηκε η οικογένεια του από συνεταιρισμό καταναλωτών.

Ο έλεγχος έδειξε ότι εργαστήριο παραγωγής που έπρεπε να παράγει και να διαθέτει –σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του-μόνο γιαούρτι , διέθετε στον συνεταιρισμό κατσικίσιο γάλα και τυρί χωρίς να έχει τη σχετική άδεια παραγωγής τους.

Η υπηρεσία μας, απευθύνθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για τον περαιτέρω έλεγχο του παραγωγού διότι η  έδρα του εργαστηρίου αυτού βρίσκεται στα Σπάτα, ενώ τα προϊόντα που βρέθηκαν στο συνεταιρισμό κατασχέθηκαν ως ύποπτα για τη μετάδοση της νόσου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, συνιστά στους καταναλωτές:

Α) τα προϊόντα που αγοράζουν θα πρέπει να προέρχονται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις και να φέρουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο σημάνσεις. (όνομα προϊόντος, πλήρη στοιχεία παραγωγού, ημερομηνία παραγωγής-λήξης του προϊόντος, συστατικά, ειδικές συνθήκες συντήρησης και τους κωδικούς εγκατάστασης).

Β )τα προϊόντα που αγοράζουν να προέρχονται από καταστήματα που έχουν τις απαραίτητες άδειες, να συντηρούνται σε ψυχόμενες προθήκες ή ψυγεία και γενικότερα σε κατάλληλες για το προϊόν συνθήκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης δήλωσε: «Η πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και η διακίνηση ασφαλών τροφίμων είναι υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει με συστηματικό τρόπο τους ελέγχους καθώς η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί γι αυτή ύψιστη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου