Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου"


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 10/6/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η επιστράτευση συνειδήσεων και η προσπάθεια αποσάρθρωσης της κοινωνίας των πολιτών και των εργαζομένων με την ολοκληρωτική «γκετοποίηση» της καθημερινότητας, είναι το νέο μοντέλο διοίκησης των κυβερνώντων στα πρότυπα ενός νέου «1984» κράτους του «Μεγάλου Αδελφού».
Υπηρεσίες διαλύονται, με σκοπό την απόλυση εργαζομένων και τη συνεχή «αιμοδοσία» της δεξαμενής των ανέργων με φτωχούς και υποτελείς πρώην νοικοκυραίους. Οι καθημερινές υπηρεσίες προς τους πολίτες, που οδεύουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προς τους «καλούς ιδιώτες», θα κοστίζουν όσο η – πάλαι ποτέ – διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κέντρο! 
Οι καθημερινές σχεδόν αυτοκτονίες απελπισμένων συνανθρώπων μας θα γίνουν βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελούν στο εξής ένα «συνηθισμένο φαινόμενο».
Οι «επικυρίαρχοι», με τα γνωστά πλέον «ίσως, θα δούμε», «συμφωνούμε αλλά διαφωνούμε» και πολλά ακόμη «ήξεις-αφήξεις», εγκλωβισμένοι στην αποτυχημένη πολιτική τους, προσπαθούν μόνο για τη διάσωσή τους, μέσω της σύγχυσης που προκαλούν στον ελληνικό λαό.
Σε αυτό το «εικονικό» κράτος που ζούμε λοιπόν, τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχεδιάζουν να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνονται κίνητρα σε όλους καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Αυτό ακριβώς που έχουμε καταλάβει ειδικά τον τελευταίο χρόνο, παίρνει σάρκα και οστά από «επίσημα χείλη» : Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και νικητής… το κράτος. Πως; Με την ΔΗΘΕΝ καταπολέμηση της διαφθοράς εκ των έσω, δηλαδή με το ΚΑΡΦΩΜΑ!!! 
Η «ανταμοιβή» ; από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας. Αυτή, τελικά, η λέξη θα μας ακολουθεί ΠΑΝΤΟΥ…ΚΑΘΕΣΤΩΣ...Η «θαυμαστή» δημοκρατία ΤΟΥΣ και τα «έργα» ΤΗΣ…Μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και τον πλήρη αποπροσανατολισμό ώστε να προχωρεί το επικοινωνιακό «μοντέλο», καλύπτοντας και το ίχνος ακόμη της αξιοπιστίας το οποίο έχει χαθεί. Πάρε κόσμε! Το κράτος δωρίζει απλόχερα πλαστή αισιοδοξία, αναπτυξιακές ψευδαισθήσεις και ουτοπικές πελατειακές υποσχέσεις. 
Στα πλαίσια αυτά, απολύουμε ΑΡΙΘΜΟΥΣ – ας μη γελιόμαστε, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – και προσλαμβάνουμε ΝΕΟ μισθοφορικό στρατό υποψηφίων ψηφοφόρων, ΝΕΩΝ «εργατικών αιχμαλώτων», στο βωμό της ανασύνταξης του κομματικού πελατειακού κράτους (εν κράτει…).

Συνάδελφοι,
ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα μας «σώσει». Πολύ δε περισσότερο, ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα μας δώσει πίσω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την ψυχική μας ηρεμία. 
Ας είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις των «αρπαχτικών» οι οποίες θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την επίτευξη της ολικής απαξίωσης του Έλληνα πολίτη. 
«Παράγοντες» και «διαιτητές» οδεύουν στην κατάκτηση του ΣΤΗΜΕΝΟΥ πρωταθλήματος. Το ερώτημα είναι, θα ανασυνταχθούμε να πάμε το «παιχνίδι» ΤΟΥΣ τουλάχιστον στην παράταση;

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου