Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τώρα πάμε για παράταση εκλογών



Αν και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πέφτει και το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών δείχνει να απομακρύνεται, οι νέες σχέσεις ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αλλάζουν ριζικά τους τοπικούς χάρτες.
Πρώτη σημαντική εξέλιξη είναι ότι αλλάζουν εντελώς οι συσχετισμοί δυνάμεων μέσα στο κυβερνητικό σχήμα ως προς το χρόνο των δημοτικών εκλογών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος θερμός υποστηρικτής της απομάκρυνσης – μετάθεσης κάθε εκλογικής αναμέτρησης μέχρι να μπούμε σε περίοδο ανάκαμψης, τώρα αποκτά ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό και στην στρατηγική της κυβέρνησης. Οπως όλα δείχνουν ο κ. Κουβέλης που επέμενε οι δημοτικές εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, απομακρύνεται από το κέντρο των αποφάσεων.
Το σκηνικό όμως αλλάζει τώρα και στους τοπικούς εκλογικούς χάρτες καθώς δεν ήταν λίγοι οι δήμοι όπου είχαν ήδη αρχίσει οι ζυμώσεις αντι-ΣΥΡΙΖικου μετώπου με σοβαρό ενδεχόμενο τρικομματικής συνεργασίας. Οι σχέσεις των τοπικών στελεχών ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν φτάσει πολλές φορές σε ακραίες μορφές που προδίκαζαν ακόμη και την εκλογική συμπεριφορά του δεύτερου γύρου.
Τώρα και η ΔΗΜΑΡ μπαίνει στην αντιπολίτευση χωρίς να ενοχλείται από την κριτική του μνημονίου και πολύ εύκολα μπορεί να προσθέσεις τα ποσοστά της σ΄αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ετσι το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πολύ στριμωγμένο πια καθώς η βάση του είναι αριστερόστροφη και η ηγεσία του δεξιόστροφη. Είναι σίγουρο ότι τα τοπικά σχήματα του ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα εισαγωγής στον δεύτερο γύρο.
Μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο είναι σίγουρο ότι ο κ. Βενιζέλος θα σκληρύνει την στάση του στο θέμα της παράτασης των εκλογών για να μην χάσει τους δημοτικούς μηχανισμούς όπου εκεί διαθέτει σαφή πλειοψηφία και εντός και εκτός κόμματος.

http://www.myota.gr/, 21/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου