Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

 
 
Αυτή είναι η περιοχη της πόλης μας που είνα εκτός σχεδίου (ΠΟΛΥ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΑΜΕ).
 
Διάσπαρτα λοιπόν, σε όλη αυτή την ζώνη προτείνουμε να υλοποιηθεί  στεγαστικό πρόγραμμα που προτείνουμε να  υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Ε.Ε..
 
Πέντε - έξι χώροι για υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων πρέπει να προβλεφθούν στο Γ.Π.Σ. και να περιληφθούν στην Πολεοδομική Μελέτη που εκπονείται από τον κο Ιωνά.
 
Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκριθεί η ανάρτηση των κτηματογραφικών διαγραμμάτων (η προκαταρκτική φάση της πολεοδομικής μελέτης)΄.
 
Ο μελετητής οφείλει - από τις συμβατικές του υποχρεώσεις - να φέρει προς ανάρτηση την Πολεοδομική Μελέτη ένταξης τον 10ο μήνα της σύμβασης, δηλαδή τον Οκτώβριο.
 
Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, που θα περιληφθούν και στην μελέτη του Γ.Π.Σ. που θα προκειται να αναρτηθεί προς διαβούλευση το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την διευθύντρια της ΤΥ Μαρίας Ασπρογέρακα.
 
ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ αποδεχόμενο την πρότασή μας.
 
(Για την ένταξη της περιοχής υπάρχουν άλλα δύο κρίσιμα θέματα - η ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ.Πεντέλης και η εισφορά σε γη των μεγάλων ιδιοκτησιών - τα οποία τα αφήνουμε για άλλη φορά για να μην σας μπλέξουμε).
 
Και από λεφτά; Θα εγκιθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση;
 
Να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του Χαλανδρίου για να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο το αναγκαίο κονδύλι για την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος για την στέαση των ΡΟΜΑ (τρέχει τέτοιο πρόγραμμα σε πανευρωπαίκό επίπεδο).
 
Ειδικά όσους μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή της πόλης στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
 
Εμείς τίποτα δεν προτείνουμε αν δεν το έχουμε μελετήσει, τουλάχιστον στα κεντρικά του σημεία.
 
Έτσι μπορούμε σήμερα να σας ενημερώσουμε ότι  το αναγκαίο πρόγραμμα είναι της τάξης των 9,5 εκ. ΕΥΡΩ
 
(80 διαμερίσματα Χ 120 τ.μ. (μικτά με τοιχοποιία και Κ.Χ.) = 9600 τμ Χ 1000 ευρώ/τ.μ.)
(λιγότερα διαμερίσματα θα χρειαστούμε αλλά μένουμε στα 80 για να μην πέσουμε έξω στους υπολογισμούς μας)
 
Αν σκεφτούμε πόσα λεφτά έχουν διατεθεί ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, καθαρισμούς, κλπ πρόκειται για ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΝ, ΕΦΙΚΤΗ δε ΛΥΣΗ που ίσως μας ξαναθυμήσει ότι είμαστε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ως τέτοιοι αντιμετωπιζουμε τα προβλήματά μας.
 
ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ή ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου