Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ΠΑΝΤΑΖΗ

Το θέμα δεν ήρθε στο συμβούλιο - της περασμένης Τετάρτης  με πρωτοβουλία του προεδρείου ή της διοίκησης, που θα προτιμούσε να αποφύγει το πικρό ποτήρι να πάρει θέσει.

Το έφερε η Λούλα Καρατζά με σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ένα σχέδιο που δεν ήταν ακραίο και άφηνε περιθώριο να γίνει δεκτό.

Διαβάστε το:

ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ


Το δρόμο για λουκέτα – εξπρές σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου άνοιξε διάπλατα χτες η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η ΠΝΠ εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στην ίδια λίστα εντάσσονται δεκάδες ακόμα Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες εργαζόμενους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το προεδρείο αρνήθηκε να κάνει το κάνει δεκτό και αντιπρότεινε δικό του σχέδιο ψηφίσματος.
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ - ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ύστερα από τις καταιγιστικές, όσο και απρόσμενες εξελίξεις που αφορούν στην ΕΡΤ, εκφράζει την ομόθυμη βούλησή του να συμπαρασταθεί στους απολυμένους εργαζόμενους και ζητά από την κυβέρνηση:
1.       Να αναλογιστεί την αναγκαιότητα λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού φορέα δημόσιου χαρακτήρα, όπως υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου.
2.       Να καλύψει τα όποια κενά δημιουργηθούν σε υπαλληλικό προσωπικό με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
3.       Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη, αντικειμενική λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης καθώς και την ανεξαρτησία της απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.
4.       Να φροντίσει ώστε οι υπεύθυνοι των κρατικών καναλιών να τα καταστήσουν ανταγωνιστικά με ποιοτικά προγράμματα και υψηλές τηλεθεάσεις που απευθύνονται αλλά και δημιουργούν συνειδητοποιημένους πολίτες.
Η πρόταση της πλειοψηφίας που όπως βλέπετε ουσιαστικά θεωρεί δεδομένο το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις και αρνείται να πει έστω και μια κουβέντα για την πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και ζητάει από την κυβέρηση να φτιάξει νέο δημόσιο φορέα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ την άποψη αυτή ψήφισαν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο Ανδρεόπουλος (αυτό δεν είναι έκπληξη), ο Θωμάς Βαρδουλάκης από την παράταξη Παττακού  και  ο Σιδέρης Γεωργίου της παράταξης Πανταζή.

Την πρόταση Καρατζά ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εμείς σας το έχουμε πει ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ο Ανδρεόπουλος είναι μνημονιακότεροι του μνημονίου και έχουμε προειδοποιήσει την Κουρασική Αριστερά ότι - αν δεν αναθεωρήσει την πρακτική της έμμεσης στήριξης της διοίκησης Ανδρεάση - θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου