Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Συλλογος Γονέων 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου : Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Κατά την έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας, που διεξήχθη την 19-06-2013 και με πλήρη απαρτία, στο αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου με μοναδικό θέμα την:


“Εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης των παιδιών που διαμένουν στο Πάτημα Χαλανδρίου” ελήφθη η κατωτέρω:

ΑΠΟΦΑΣΗ

της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 16ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, βιώνοντας την καθημερινότητα του σχολείου, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αυτό ήδη έχει υπερβεί τα λειτουργικά του όρια, από άποψη αριθμού μαθητών. Το σχολείο έχει παραδοθεί από τον Ο.Σ.Κ. με δυναμικότητα 12 αιθουσών και χωρητικότητα 288 μαθητών, ενώ κατά το σχολικό έτος 2012-13 φοίτησαν 362 μαθητές. Τούτο κατέστη εφικτό, αφότου παρατύπως μετατράπηκαν οι αίθουσες βιβλιοθήκης, χημείου, υπολογιστών αλλά και η τραπεζαρία σε αίθουσες διδασκαλίας, πράξεις για τις οποίες ουδέποτε ενημερώθηκε, τουλάχιστον εγκαίρως, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Επειδή σήμερα, (όπως και στα προηγούμενα τρία έτη λειτουργίας του σχολείου) τίθενται ζητήματα ασφάλειας των μαθητών, ζητάμε την επίσημη θέση και απάντηση από το Δήμο, από τον Ο.Σ.Κ., από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, την Διεύθυνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης, το Δ/ντη του σχολείου και έκαστο υπεύθυνο, όπως μας ενημερώσουν εγγράφως για τη νομιμότητα αλλαγής χρήσης των αιθουσών, για την τροποποίηση σχεδίων εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαϊάς ή σεισμού, για τα σχέδια πυρασφάλειας, και τέλος για την ασφαλή διαμονή των μαθητών τόσο εντός όσο και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας.

Εγείρονται σοβαρότατα θέματα υγιεινής των μαθητών, εφόσον πλέον αντιστοιχεί 1 τουαλέτα σε 37 μαθητές κατά τη διάρκεια του 15λεπτου διαλείμματος, για αυτό και ζητάμε από τους παραπάνω φορείς τη διαβεβαίωση, αλλά και την έγγραφη βεβαίωση από τη Δ/νση Υγειονομικού, ότι μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο με τις υπάρχουσες δομές υγιεινής και εξυπηρέτησης των μαθητών.

Οι χώροι συγκέντρωσης στο εσωτερικό αλλά και στην αυλή του σχολείου είναι ασφυκτικά πιεσμένοι από το πλήθος των μαθητών, των οποίων ο ζωτικός χώρος έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται φαινόμενα παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, παρά τις αυξημένες εποπτείες του διδακτικού προσωπικού. Συνεπώς δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω αυτοί οι χώροι, με τη τοποθέτηση πρόσθετων αιθουσών, (αυτό φημολογήθηκε, και ελπίζουμε να παραμείνει μόνον φήμες) είτε εντός είτε εκτός του κτιρίου του σχολείου. Ζητάμε από τον Ο.Σ.Κ., το Δήμο και τη Δ/νση Α’βάθμιας εκπαίδευσης την έγγραφη διαβεβαίωσή τους, ότι δεν πρόκειται να κλείσουν άλλοι χώροι στο σχολείο ούτε θα τοποθετηθούν πρόσθετα κτίρια, διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινητοποιηθούμε δυναμικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σχολείου μας.

Το σχολείο μας είχε από την αρχή λειτουργίας του τις βλέψεις να γίνει πρότυπο εκπαιδευτικής κοινότητας, που από τη νέα σχολική χρονιά γίνεται πραγματικότητα, με την υπαγωγή του στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου. Εκ τούτου στο σχολείο ακόμη και οι δομικές παρεμβάσεις, που ήδη έχουν επέλθει, ευρίσκονται εκτός λογικής ενός προτύπου σχολείου.

- Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, ώστε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου να αποτελέσει πρότυπο εκπαίδευσης, και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.

- Διεκδικούμε από το Δήμο, τη Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης των παιδιών που διαμένουν στο Πάτημα Χαλανδρίου, των οποίων ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος.

- Ως γονείς και δημότες του Πατήματος Χαλανδρίου, (σημειώνουμε πάνω από 700 άτομα) γνωρίζουμε πολύ καλά την αναγκαιότητα ανέγερσης του 17ου Δημοτικού Σχολείου στη περιοχή μας, το οποίο έχει ιδρυθεί σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ, προσμετρώντας και προβλέποντας τη πληθυσμιακή σύνθεση των κατοίκων της περιοχής μας.

- Είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Σχολείου μας, τόσο λειτουργικά όσο και εκπαιδευτικά, και επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου προς τούτο δικαιώματός μας.

- Θα προχωρήσουμε σε σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την ομαλή φοίτηση των μαθητών της περιοχής μας και τη διαφύλαξη της ποιότητας εκπαίδευσης του Σχολείου μας.

- Θα κινητοποιηθούμε δυναμικά απέναντι σε κάθε ενέργεια, που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ορθή εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Σχολείου μας.

Χαλάνδρι, 19-06-2013

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου