Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

24ωρη απεργία για την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ


24ωρη απεργία για την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Με 24ωρη απεργία αντιδρούν τα σωματεία εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για τις απολύσεις στο δημόσιο και την κινητικότητα. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, δηλαδή στις 16 Ιουλίου, ενώ θα γίνει και συλλατήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, ‘ξαφνικός θάνατος’ νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».

http://www.eklogika.gr/, 10/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου