Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου" για τον "Καταλογισμό του έργου των τσιγγάνων"


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 1/7/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή τον «καταλογισμό» (ευθυνών και χρημάτων) του έργου των τσιγγάνων στην πόλη μας, η «πρΟΤΑση» επιθυμεί, χωρίς διάθεση για περαιτέρω σχόλια, κρίσεις και επικρίσεις, να καταθέσει την άποψή της, στηριζόμενη σε όσα γνωρίζει.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν βρισκόμασταν και δε βρισκόμαστε στα «κέντρα των αποφάσεων», πολύ δε περισσότερο, δεν είμαστε οι «ειδικοί» σε ζητήματα που αφορούν στη δικαιοσύνη και στον τρόπο με τον οποίο αυτή αποδίδεται.
Ο καταλογισμός ευθυνών επί δικαίων και αδίκων αποτελεί μια διαφορετική από τη δική μας θεώρηση των πραγμάτων. Οι υπάλληλοι εργαζόμενοι στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή εκτέλεσαν στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρηματικό ένταλμα για μια εργασία η οποία αποφασίστηκε, ψηφίστηκε, υπογράφηκε και εκτελέστηκε από άλλους. Ένα έργο για το οποίο υπέγραψαν για την όλη διαδικασία ελέγχου και υπολογισμών καθώς και για την εκτέλεσή του οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Επομένως, τουλάχιστον όσο αφορά στις ΕΥΘΥΝΕΣ, σαφώς και ΔΕΝ έγινε ο σωστός καταλογισμός. Θα λέγαμε καλύτερα ότι, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ…Ακόμη, το γεγονός του διαμοιρασμού των ευθυνών σε περισσότερους, αποτελεί – αν μη τι άλλο – προσπάθεια «ενοχοποίησης» Και άλλων – ή, ΜΟΝΟ άλλων – εκτός των πραγματικών υπευθύνων.

Η «πρΟΤΑση» εκφράζει τη συμπαράστασή της στους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, οι οποίοι ΑΔΙΚΑ βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, κάποιοι θα μιλούσαν τώρα για «άρνηση καθήκοντος» των συγκεκριμένων…Έτσι ή αλλιώς, δηλαδή, «ένοχοι» πρέπει να βρεθούν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ… 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου