Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός

Χαλάνδρι, 2 Ιουλίου 2013


Από δημοσιεύματα, πληροφορηθήκαμε την αποστολή στο Δήμο Χαλανδρίου της πράξης καταλογισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το έργο «Καθαριότητα του καταυλισμού των Ρομά» το έτος 2007.

Δεν θα υπεισέλθουμε στα προβλήματα νομιμότητας, επίβλεψης και παραλαβής στο συγκεκριμένο έργο, που καταγράφουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το θέμα όμως, ότι, στη πράξη καταλογισμού φέρονται ως “αλληλεγγύως” υπόλογοι» και τρεις υπάλληλοι του Λογιστηρίου, είναι άδικη ,νομικά και ηθικά αστήρικτη.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Λογιστηρίου, εκτέλεσαν αποφάσεις των οργάνων του Δήμου, για τις οποίες καμιά αρμοδιότητα ελέγχου είχαν, αλλά κυρίως, όπως προβλέπει ο νόμος, είχαν την έγκριση, δι’ υπογραφής, από την ΠΑΡΕΔΡΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως μόνου αρμοδίου για τον προληπτικό έλεγχο των χρηματικών ενταλμάτων στο Δήμο!!!!

Και βεβαίως, όλοι γνωρίζουν, ότι στο επόμενο στάδιο ελέγχου των ενστάσεων, θα δικαιωθούν πλήρως. Όμως  η συγκεκριμένη πράξη επιφέρει στους υπαλλήλους του Λογιστηρίου, ηθική βλάβη, κίνδυνο άδικης κρίσης από την υπηρεσία, ακόμη και κίνδυνο βλάβης , της περιουσίας τους.

Για τούτο, έχουν την απόλυτη ηθική και όποια άλλη στήριξή μας χρειαστούν, μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Υπερασπιζόμαστε, την χρηστή πορεία τους, 20 και πλέον χρόνια στο Δήμο, και το δημοσιοϋπαλληλικό ήθος τους, το οποίο επλήγει από πράξεις και παραλείψεις άλλων, για τις οποίες  δεν φέρουν απολύτως καμιά ευθύνη.


Κώστας Παττακός
Π.Δήμαρχος Χαλανδρίου, Δημοτικός Σύμβουλow



Θωμάς Βαρδουλάκης 
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου