Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ; ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΆΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

Η έρευνά μας συνεχίζεται και ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως.

Σύμφωνα με πηγή μας στον Δήμο - που αν επιβεβαιωθεί θα μιλάμε αφ' ενός για νέα δεδομένα, αφετέρου για καταστάσεις πολύ ροκ - η ανάδοχος εταιρία του περιβόητου έργου που έχει βάλει φωτιά στον δήμο Χαλανδρίου έχει από το τέλος Γενάρη του 2013 απαντήσει εγγράφως στο εξώδικο του δήμου που εχθές δημοσιοποιήσαμε.

Και η απάντησή της είναι .... απίστευτη και μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Διότι - αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας - η ανάδοχος εταιρία όχι μόνο δεν αποδέχεται τα αχρεωστήτως καταβληθέντα 335 χιλιάρικα αλλά κατέθεσε 2ο τελικό λογαριασμό για τις εκτελεσθείσες το 2007 εργασίες και ΖΗΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ 250.000 ευρώ !!!!

Πρόκειται για αίτημα πληρωμής πρόσθετων εργασιών που της ζητήθηκαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου και αφορούν στην ασφαλτόστρωση της οδού Σαρανταπόρου, την κατασκευή φρεατίων αποχέτευσης και διάνοιξη λάκκων για φύτευση δένδρων.

Περισσότερες λεπτομέρειες ο σμπίρος μου δεν μου έδωσε αλλά επιτέλους πρέπει να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις η διοίκηση του δήμου.

Μην ξεχνάμε ότι πάνω από τα μισά μέλη της πλειοψηφίας αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι πλέον υπόλογα για ένα θέμα που ταλανίζει το Χαλάνδρι και δεν είναι ούτε ιδιωτικό τους θέμα, ούτε κατασκεύασμα εφημερίδων ή blogs αλλά ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΘΕΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Και μόνο για το κάρφωμα (για όσους τον γνωρίζουν) από τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Παττακό, "ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον τύπο" θα έπρεπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  να εκδώσουν ένα δελτίο τύπου για να μας πουν επίσημα τι ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - και ποια είναι η θέση της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ διοίκησης του δήμου.

Εδώ όταν ανέλαβε ο κος Κουράσης, με το πρώτο πράγμα που ασχολήθηκε η τότε διοίκησή του και από τα πρώτα θέματα που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αυτό το θέμα.
Θυμίζω ότι το θέμα άνοιξε στο Δ.Σ. ο τότε αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βάσιος και ο Δήμαρχος ΑΜΕΣΩΣ - ΠΑΡΑΥΤΑ, - διέταξε ΕΔΕ, στρέφοντας την έρευνα ΒΕΒΑΙΩΣ  προς υπηρεσιακούς παράγοντες.

Θυμίζουμε ότι τότε είπαμε αυτά ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ! 

ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ!

ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!
ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2011:


Για όσους δεν το κάνουν αντιγράφουμε μόνο μία παράγραφο (αν και δεν αποδίδει όλο το θέμα):

Ξεκινάμε από την - βιαστική και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ κίνηση του Δημάρχου να διατάξει ΕΔΕ με την κατάθεση της επιστολής.
(ΧΑ! Θα πούνε τώρα κάποιοι ότι ο Νταβίας δεν θέλει την ΕΔΕ γιατί δεν θέλει να διερευνηθεί το θέμα! Γνωστές οι γκεμπελικές μέθοδοι δεν με αγγίζουν, θα κρίνετε αν φτάσετε μέχρι το τέλος την ανάγνωση).

Ε.Δ.Ε. γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων.
Στην Ε.Δ.Ε. δεν μπορούν οι υπηρεσιακοί να καλέσουν πολιτικά πρόσωπα. Αλλά εδώ το θέμα είναι η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΟΥ! Τι να διερευνήσουν οι υπηρεσιακοί; Αν την έβαλε ή δεν την έβαλε; Και πώς αν δεν την έβαλε ο κος Λέκκας βεβαίωσε το γνήσιο της; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!


"Η Ε.Δ.Ε. θα έχει νόημα ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κου ΡΑΚΙΝΤΖΗ, στον οποίο έχει προσφύγει ο Στάθης, αν εκεί βεβαιωθούν ΜΕΙΖΟΝΕΣ παραβάσεις στην διαδικασία ανάθεσης του έργου ή στην διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής του."

Το πόρισμα λοιπόν ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ! 

Έτσι δεν είναι; 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ κάπως (?) ενεπλάκη η οικονομική υπηρεσία.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! 

Και αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες  θα αναλάβουμε το κόστος της παραβίασης του χαρακτηρισμού του πορίσματος  ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ και θα το δημοσιεύσουμε.

Τι έγινε; Θα τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια;
 Πρώτη φορά θα είναι; 
Εδώ έχουμε πάει ακόμα και για να υπερασπιστούμε την αλήθεια και το δίκαιο - όπως το πιστεύαμε - χωρίς να φοβηθούμε πολιτικό κόστος,  ακόμα και για άλλους, που σήμερα σιωπούν.

Ε για αθώους εργαζόμενους του δήμου θα πάμε και κατηγορούμενοι αν χρειαστεί.

Αλλά δεν θα σας δώσουμε ενημέρωση με σκοπιμότητες.
Ούτε θα σιωπήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου