Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Έρχεται «σφαγή» στους δημοτικούς υπαλλήλους – Τελεσίγραφο της τρόικας

Από το προσωπικό των δήμων όλης της χώρας ψάχνει η κυβέρνηση τους 5.000 υπαλλήλους, που θα θέσει σε καθεστώς κινητικότητας, μετά την άρνηση της τρόικας να δεχθεί τις 5,000 μετατάξεις καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης σε θέσεις δασκάλων στα δημοτικά σχολεία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο πρέπει να έχουν καταγραφεί 5.000 εργαζόμενοι στους δήμους (με τα ονοματεπώνυμά τους), οι οποίοι για τους επόμενους μήνες θα πληρώνονται με το 75% του μισθού τους και, στη συνέχεια, κάποιοι εξ αυτών θα περάσουν σε νέες θέσεις του δημοσίου και κάποιοι θα απολυθούν.

Όπως υπολογίζεται, θα περάσουν στην ανεργία τουλάχιστον 1,000.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ποιοι δήμαρχοι -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- θα συναινέσουν στην απόλυση υπαλλήλων τους, καθώς μάλιστα μπαίνουμε σε προεκλογική χρόνια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δέχεται ισχυρές πιέσεις από «γαλάζιους» δημάρχους να αντισταθεί σε μια τέτοια εξέλιξη.

Τα περιθώρια, όμως, είναι πλέον ασφυκτικά και η πίεση της τρόικας αφόρητη. Αν έως τη νύχτα της Κυριακής δεν έχει υπάρξει συμφωνία, το Εurogroup της Δευτέρας δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου