Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Προς τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους από την ΚΕΔΕ - Ανοιχτό το θέμα των παραιτήσεων αιρετών

Προς τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους - Ανοιχτό το θέμα των παραιτήσεων




Την αναστολή λειτουργίας των δήμων πλην κοινωνικοπρονοιακών δομών τη ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Μοναδική εξαίρεση οι τουριστικοί δήμοι, στους οποίους δίνεται το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους.

Παράλληλα ο κ. Ασκούνης πρότεινε συγκέντρωση όλων των αιρετών την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΚΕΔΕ και, όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπό τα χειροκροτήματα δημάρχων και εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα, «θα εξετάσει ακραίες μορφές αντίδρασης όπως παραιτήσεις μελών δημοτικών συμβουλίων».

Επιπλέον, ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, Κ. Τζανακούλης, ο οποίος συμφώνησε σιωπηρά με την πρόταση του κ. Ασκούνη για τριήμερο λουκέτο, έβαλε στο «κάδρο» και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο, λέγοντας ότι πρέπει να ζητηθεί συνάντηση και μαζί του.

Υπέρ του λουκέτου επ” αόριστον στους δήμους τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης και Σπ. Τζόκας. Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Ασκούνη, καθώς θα ληφθούν νέες αποφάσεις την Τετάρτη. Από την πλευρά της η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) ζήτησε την απόσυρση, εδώ και τώρα, του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου