Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Ανακοίνωση για απολυσεις διαθεσιμότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το μοντέλο που εφάρμοσε η κυβέρνηση με τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ επεκτείνεται και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των Φυλάκων σχολικών κτιρίων.

Η ισοπεδωτική λογική των γενικών εκκαθαρίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές και τους προσυνεννοημένους δήθεν εκβιασμούς της τρόικας, είναι προφανές ότι δεν έχουν στόχο την "εξυγίανση ή την πιο εύρυθμη" λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Καταστρέφουν συστηματικά εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας πλήττοντας όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά αποδυναμώνοντας και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την δομή της και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες. Με αποφάσεις "γιουρούσια" απέναντι σε ολόκληρες ομάδες εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημιουργούν σταδιακά το μοντέλο μιας τριτοκοσμικής χώρας όπου δεν ισχύει κανένα δικαίωμα, καμιά σιγουριά, καμιά κοινωνική και εργασιακή κατάκτηση.

Είναι βέβαιο ότι επειδή τα μνημονιακά προγράμματα "σωτηρίας της χώρας" δεν βγαίνουν προς όφελος του λαού, θα ψάχνουν συνεχώς νέα εξιλαστήρια θύματα, εξοντώνοντας στον βωμό των στόχων των δανειστών ολόκληρες ομάδες εργαζομένων, εξαφανίζοντας μονομιάς δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες για δεκαετίες.

Μετά από κάθε νέο μέτρο και κάθε νέα μείωση θέσεων, μισθών, δικαιωμάτων, "οραματίζονται" τα επόμενα μέτρα και τα επόμενα θύματα! Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους!

Είναι φανερό ότι δεν σταματούν μόνοι τους αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα γλιτώσουμε ούτε εμείς!

Αντιστεκόμαστε στις αποφάσεις της κυβέρνησης για οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφων μας.

Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στον Δήμο, οι φορείς της πόλης, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλοι οι πολίτες μαζί, συντονισμένα και μαχητικά να προστατεύσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι μόνο για να ακυρωθούν τα τωρινά, είναι και για να μην έρθουν τα επόμενα!

Αντιδρούμε τώρα! Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Η Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας
Σοφία Κορωναίου                                 Μαρία Κουκούμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου