Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ .... ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

"ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ"

Αυτό γράφεται στα social media από συμπολίτη μας που προσπαθεί να ηγηθεί του επικοινωνιακού μετώπου υπερ της απομάκρυνσης εδώ και τώρα του καταυλισμού και επιμένει ότι ο δήμος δεν έχει υποχρέωση να αναζητήσει λύση στο θέμα.
Δεν αναφερόμαστε στο όνομά του διότι αφενός δεν έχει σημασία - δεν έχουμε προσωπικά μαζί του - αλλά και επειδή κάποιοι (όχι ο συγκεκριμένος) θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να ομιλούν δημόσια και να επικαλούνται το ιδιωτικό απόρρητο, ας πούμε όπως έκανε ο δημοτικός αστυνομικός, γιος στελέχους του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου, παλιού συνεργάτη του Νίκου Πανταζή, που μίλησε στο μικρόφωνο του δημοτικού συμβουλίου .... ιδιωτικά.)

Ωραία αντίληψη λοιπόν αυτή, που διακινείται δημόσια και αφορά κάτι που γράφτηκε σε έναν τοίχο με μπογιά από αγνώστους (που επειδή είναι άγνωστοι μπορεί τελικά να αποδειχτούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΜΕΝΟΙ.)

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ!

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΑΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ!

ΚΑΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ .... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΩΝ BLOGS.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΕΣΕΙΣ ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, το χυδαίο γαλαζοπράσινο κατεστημένο, η παρέα των σαλονιών του 2002 .

ΕΜΠΛΕΞΤΕ ΑΘΩΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ για να ενισχύσετε την ... ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!!

Έχουν ξαναγίνει αυτά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.





Και δεν θα ασχολούμαστε - από τας εξοχάς - αν και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν είχε αναφερθεί- όπως ο ίδιος ο πρόεδρος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά -  περί "ηθικών αυτουργών", 
γιατί γράφηκε σύνθημα σε τοίχο του Χαλανδρίου.
Και ενώ κάποιοι ομιλούσαν αορίστως περι ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ,  δεν αντέδρασε κανένας, ούτε καν .... αριστερός. 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;;;

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ!

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΤΕ - ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ και την διατυπώνει δημόσια!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, διότι ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ! Όλοι οι άλλοι .... παρευρίσκονται και χαιρετίζουν.

ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
 ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, η λάσπη στον ανεμιστήρα και το τσουβάλιασμα όλων όσων διαφωνούν μαζί σας, είτε γράφουν επώνυμα κείμενα, είτε γράφουν ανώνυμα σε τοίχους, είτε καταθέτουν απόψεις, είτε βάζουν βόμβες, είτε διεκδικούν να πείσουν δημοκρατικά την κοινωνία και τους πολίτες, είτε χρησιμοποιούν μεθόδους παρασκηνίου.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ - ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ! 
Και αυτό περιλαμβάνει και την βία κατά των μικρών μαθητών Χαλανδραίων τσιγγάνων που σε μερικές μέρες θα πρέπει να ξαναγραφτούν στα σχολεία της πόλης μας και που θα σπεύδουν κάποιοι βλαχοδήμαρχοι και βλαχοπαράγοντες να φωτογραφίζονται δίπλα τους γεμάτοι υποκριτική ευαισθησία.

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑ ΚΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Και μόνο το γεγονός ότι δεν συζήτησαν - για άλλη μια φορά - εκεί στο δημοτικό συμβούλιο, για την ουσία του θέματος του καταυλισμού και των προτεινόμενων λύσεων, αποδεικνύει για εμάς ότι ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που καταδίκασε - και καλώς έκανε  -  την μπογιά στον τοίχο, δεν επιθυμεί ουσιαστικά να συζητήσει την ουσία και να αναλάβει το κόστος της απόφασης για μια πολιτισμένη διαχείριση του θέματος στα πλαίσια της εξεύρεσης χώρου  μεταστέγασης των ΡΟΜΑ.
Έχει αποθέσει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του για εξεύρεση λύσης στον ... από μηχανής θεό, το δημοτικό συμβούλιο. 
Τελικά ΕΥΧΕΤΑΙ ενδόμυχα να τελειώνει αυτή η εκκρεμότητα σύντομα και αφήνοντας το δικαίωμα στους "εκλεκτούς σας" ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

Αλλά αν αυτός ο από μηχανής θεός τους, εμφανιστεί, και γίνει το απευκταίο πογκρόμ, εμείς δεν θα κωλώσουμε να ονομάσουμε ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ για το πογκρόμ.
Και δεν θα εξαιρέσουμε και όσους δεν ενώνουν την φωνή τους με το αίτημα που έχει διατυπωθεί για ανοικτό δημόσιο διάλογο, διαβούλευση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγκεκριμένο σχέδιο λύσης στο θέμα των τσιγγάνων.

Είτε άνδρες είναι, είτε γυναίκες, είτε σερνικοθύληκοι.
(Γιατί μάθαμε ότι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο περιστράφηκε στο .... φύλο της βεβαίως ΚΑΚΩΣ, απειλουμένης πρ. αντιδημάρχου -  λες και αυτό είναι το μείζον θέμα, το φύλο της ή λες και όσοι εύχονται και στηρίζουν το πογκρόμ θα λένε στους ΜΑΤΑτζήδες να βαράνε  μόνο τους άνδρες και όχι τις γυναίκες και πολύ περισσότερο τα πιτσιρίκια. 

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΤΟΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥΣ:
Κανένας δεν πρέπει να απειλείται, πολύ περισσότερο να διώκεται για τις απόψεις του αλλά ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ έχουν ευθύνες για τα αποτελέσματα των πράξεων και των παραλείψεών τους αν αυτές προκαλέσουν έκρυθμες κοινωνικές καταστάσεις. Και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ έχουν εξ ορισμού μεγαλύτερες ευθύνες από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ - ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ - ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ!

Και επειδή με έπιασε το λογοτεχνικό μου, να το θέσω και κάπως αλλιώς:

"Οι πιο σκοτεινές γωνιές της Κόλασης φυλάσσονται κενές για κείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης". 
Αν θυμάμαι καλά είναι από την Θεία Κωμωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου