Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τα κριτήρια και η διαδικασία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων


δημόσιο

Τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων οι οποίοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:

α) τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,

β) τα αναγκαία δικαιολογητικά,

γ) τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και

δ) τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.

Τα κριτήρια είναι ανάλογα με αυτά της διαδικασίας διαθεσιμότητας. Βασικό ρόλο στη μετακίνηση παίζει ο τρόπος εισαγωγής στο δημόσιο (ΑΣΕΠ), τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η γνώση ξένων γλωσσών και η συμπεριφορά στην υπηρεσία.

Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο υποστηρίζει το Τριμελές Ειδικό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Επίσης, το ΑΣΕΠ καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, η Απόφαση αυτή, όπως και εκείνη της 2ας Αυγούστου που προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βασίζεται σε τέσσερις αρχές: Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε την απόφαση.doc

http://www.localit.gr/, 12/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου