Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Θα ζητήσει καθαίρεση των «κοπανατζήδων» δημοτικών συμβούλων η Μαθιουδάκη . Δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ Κερατσινίου


d.s. keratsiniou - mathioudaki

Έπιασε τόπο καθώς φαίνεται η ανάρτησή μας για τις ευθύνες, που βαραίνουν την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ειρήνη Μαθιουδάκη, αναφορικά με την μη εφαρμογή του Νόμου, σχετικά με τους «κοπανατζήδες» δημοτικούς συμβούλους.

Η άκαρπη προσπάθεια να συνεδριάσει το Σώμα τη Δευτέρα 29 Ιουλίου ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και η Πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένη να στείλει τα ονόματα όσων απουσίαζαν στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος θα πρέπει αποφασίσει για τα περαιτέρω…!
Η εικόνα της πλήρους αποσύνθεσης και της παντελούς διάλυσης επιβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων έδωσαν το παρών, μετά από 1 ολόκληρη ώρα αναμονής (!) 19 μέλη του Σώματος, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.
Και αν επρόκειτο για μία συνεδρίαση με διαδικαστικά θέματα, τότε θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει, όλους όσοι προτίμησαν κάποια παραλία ή κάποια καφετέρια, από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου…
Η ημερήσια διάταξη, ωστόσο, της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν κάτι παραπάνω από «καυτή», καθώς μεταξύ άλλων περιελάμβανε την μεταφορά του προγράμματος ΑΜΕΑ από τη ΔΗΚΕΠΑ στον Δήμο και την παραχώρηση της χρήσης του κολυμβητηρίου στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Κερατσινίου-Δραπετσώνας». Και τα δύο θέματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά μιας και, όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αμεα έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα όλο το προηγούμενο διάστημα με τα προβλήματα της ΔΗΚΕΠΑ, το δε κολυμβητήριο τον προηγούμενο χρόνο δεν λειτούργησε.
Επίσης, ιδιαίτερα επιτακτική ήταν η ανάγκη λήψης απόφασης, λόγω λήξης των προβλεπόμενων ημερομηνιών, για τη σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library, για τη δράση «Ελκυστικοί χώροι μάθησης και πρόσβασης στο διαδίκτυο/media lab», με απώτερο στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών και σύγχρονων υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης για τους κατοίκους της περιοχής.
Επιπροσθέτως, το παρών έδωσαν δεκάδες κάτοικοι και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Χαραυγή», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση μιας παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως η πίεση από εργαζόμενους και κατοίκους, προκειμένου να συνεδριάσει επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο ήταν αφόρητη, γεγονός που ανάγκασε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ειρήνη Μαθιουδάκη, να περιμένει πλέον του προβλεπόμενου χρόνου, μήπως και συμβεί το «θαύμα»…δηλαδή προκύψει απαρτία…!

Το «θαύμα» δεν έγινε και τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε περιγράφει επακριβώς τα συμβάντα…

Ζούπης

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ζούπης με τίτλο: «Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ. Ας παραιτηθούν! Είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούν να παρέχουν στον Δήμο», τα ακόλουθα:
«Σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναβλήθηκε, ζήσαμε για άλλη μια φορά ένα θέατρο παραλόγου, ανευθυνότητας και φτηνού παρασκηνίου. Πολύ σημαντικά θέματα δεν συζητήθηκαν, ενώ η Πρόεδρος με την παρότρυνση του Δημάρχου προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε πεδίο αυθαιρεσίας (Το Συμβούλιο είχε οριστεί για τις 7.30 μμ. Παρουσίες πάρθηκαν στις …8.20(!), διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας και ορίστηκε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.
Φύγαμε και ειδοποιηθήκαμε ότι καλείται έκτακτο Συμβούλιο στις 9. 15 μ.μ με τα βασικά θέματα του Συμβουλίου που είχε αναβληθεί λίγο πριν!!!Ασφαλώς ούτε και αυτό δεν έγινε ,αλλά και αν γινόταν θα ήταν το λιγότερο παράτυπο). Έτσι, σοβαρότατα θέματα δεν συζητήθηκαν (μέλλον των ΑΜΕΑ, λειτουργία Κολυμβητηρίου και πρόταση για Προγραμματική Σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, αναμόρφωση του Προυπολογισμού κ.ά)…. 
Οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου είναι βαρύτατες, τόσο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν πια, όσο και για τους χειρισμούς στην πορεία προς το Συμβούλιο. 
Ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες τα είδαμε όλα. Προτάσεις που δεν στέκουν, σχέδια συμβάσεων που δεν αντέχουν κριτικής και απουσία εισηγήσεων για καίρια θέματα. Εμπαιγμό των ΑΜΕΑ που έχουν καταταλαιπωρηθεί απλήρωτοι επί μήνες και χρησιμοποίησή τους για να περάσουν άλλα θέματα, αλλά και χαρτιά μισθοδοσίας τους με φουσκωμένες τις πληρωμές του 2012! Εμφάνιση ως σωσίων των ΑΜΕΑ στελεχών της Διοίκησης που τους έχει λιώσει κυριολεκτικά, τα οποία … έλειπαν από την Συνεδρίαση προς γελοιοποίηση των κραχτών τους .Λειτουργία παραμηχανισμού παραπληροφόρησης, με blogs ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο Γραφείο Τύπου του Δήμου! Προσπάθεια σπίλωσης στελεχών της Αντιπολίτευσης που έχουν παλέψει τα τελευταία χρόνια για να σωθεί η ΔΗΚΕΠΑ, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, για να μην πληγεί η πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου. Επιθέσεις κατά στελεχών που διατύπωναν υπεύθυνες απόψεις απέναντι στην κοροιδία της Διοίκησης και στον εμπαιγμό των ΑΜΕΑ. Συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου. Άρνηση του Δημάρχου Λουκά Τζανή στην πρότασή μου να συνοδέψει τις εισηγήσεις του(;) με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και την άποψη των αρμόδιων Υπηρεσιών» .

http://www.newsta.gr/, 2/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου