Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΟΑΕΕ! ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ!

Δεν ξέρω πότε θα έρθει στο σπίτι το .... χαρτί του ΟΑΕΕ για τις οφειλές μου στο φοβερό αυτό ταμείο για τις υπηρεσίες που μας προσφέρει συνάδελφοι, αλλά διαβάζοντας ότι Αυγουστιάτικα άρχισαν οι απειλές θα ρίξω, έτσι πρόχειρα μερικά ερωτήματα προς σκέψη και από 20 Αυγούστου με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε ΣΟΒΑΡΑ, διότι αφορά όλους εμάς τους δύσμοιρους που περιμένουμε από κάτι πολύ δραστήριους Εμπορικούς Συλλόγους (ξέρετε τώρα, μην αρχίσω) να ασχοληθούν με τα δικά μας προβλήματα (ενώ για τα συνδικάτα των Εργαζομένων και βέβαια κόμματα της Αριστεράς είμεθα "αγορά", "εργοδοσία" κλπ και πάντως ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για να ελπίζουμε).

Αναρωτιέμαι λοιπόν:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Όσο διάστημα οφείλουμε τις εισφορές μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ; 
Είχαμε ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;
Διότι είναι μεγαλειώδης σύλληψη να σε καλούν να εξοφλήσεις ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την πληρωμή για ΥΠΗΡΕΣΙΑ που δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις λες και την .... χρησιμοποίησες.

Μόνο σε αυτό το φοβερό μας ταμείο, ασφαλισμένος ΧΡΩΣΤΑΕΙ ένσημα που δεν του έχουν παραδοθεί και υπηρεσίες που δεν έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τις πληρώνει μετά στο ακέραιο.

Πρόκειται για αυταπόδεικτο παραλογισμό αλλά ας το κάνουμε πιο λιανά:
Στον ΙΚΑ (π.χ.) ο εργαζόμενος - του οποίου ο εργοδότης έχει οφειλή - απολαμβάνει αδιάκοπα την (όποια) ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τα ένσημά του πηγαίνουν στο σπίτι του ταχυδρομικώς - και ας είναι απλήρωτα - και ο ΙΚΑΣ κυνηγάει (ΣΩΣΤΑ) τον εργοδότη ο οποίος ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ την υπηρεσία για τον εργαζόμενο που την απολαμβάνει (όσο "την απολαμβάνει" αλλά αυτό είναι ... άλλη ανάρτηση), ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, έχει γιατρό, πάει στο νοσοκομείο, του γράφουν φάρμακα.

ΑΡΑ Ο ΙΚΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ (υπηρεσία εν προκειμένω) και απαιτεί μετά να πληρωθεί. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΜΑΣ Ο ΟΑΕΕ αφού είμαστε - όσο χρωστάμε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ στο επίπεδο της κάλυψης; 

(Σκεφτείτε ο ΟΤΕ να σας έκοβε το τηλέφωνο και όμως να ήθελε να πληρώσετε και τις κλήσεις που θα κάνατε αν το είχατε συνδεδεμένο  και πείτε μου τώρα αν είναι παράλογος ο ισχυρισμός μου).

Άρα με βάση την απλή λογική ΚΑΙ ΜΟΝΟ αλλά και τα "έντιμα συναλλακτικά ήθη" πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι οφειλέτες να αφαιρεθεί από την οφειλή μας όλο το κομμάτι της, που αφορά την ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ κάλυψη για όσο διάστημα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, διότι απλά αυτή η υπηρεσία δεν μπορεί να μας παρασχεθεί .... αναδρομικώς. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑΜΕ!

ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ (και εδώ παίζει και το 2ο ερώτημα).
Πάντως ας πούμε ότι το συνταξιοδοτικό μέρος πρέπει να το πληρώσουμε για να ελπίζουμε ακόμα ως μαλάκες ότι θα πάρουμε σύνταξη, αλλά και αυτό δεν αφορά αυτή την ανάρτηση η οποία μένει σε απλή λογική και δεν κάνει προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.)

ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Υπάρχει άλλος ασφαλισμένος - σε οποιοδήποτε ταμείο - που η εισφορά του για την σύνταξή του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΤΑΡΙΣΜΕΝΗ σε ενιαίο τιμολόγιο, υποχρεωτικά για 300 μέρες, όπως στο φοβερό μας ταμείο;
Δηλαδή τα δικά μας έσοδα δεν έχουν υποστεί περικοπές από την κρίση και χρεωνόμαστε την ίδια εισφορά, δεν έχουν αυξομειώσεις ή δεν ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ακόμα για κάποια διαστήματα, όπως των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ας πούμε - που δεν απαιτεί κανείς να έχουν ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΝΣΗΜΟ καθ' όλη την διάρκεια της ασφάλισής τους για να είναι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, έτσι δεν είναι;

Έχουμε μελετήσει λίγο όλο το θέμα και γνωρίζουμε τα επιχειρήματα του αντίλογου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ αυτά τα παλαβά για το ταμείο των αυτοαπασχολουμένων και επειδή θα επανέλθουμε σε καλούμε να το σκεφτείς για να μας ρήξεις αντίλογο ή συμφωνία για να τις κουβεντιάσουμε, πριν μας συλλάβουν.

Πολύ θα εκτιμούσαμε νομικές και λογιστικές απόψεις επί του θέματος από πολίτες ή συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου