Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γ Σ Ε Β Ε Ε



Αθήνα, 30 Αυγούστου 2013

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί προφανές πως ο εμπορικός κόσμος, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αντιληφθεί, τόσο πως η ΔΕΘ χρησιμοποιείται πρωτίστως ως βήμα πολιτικού μάρκετινγκ για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας, όσο και πως για τα «δεινά» του δεν ευθύνονται οι «ανήσυχοι» συνδικαλιστές, αλλά τα ίδια τα μέτρα που στερούνται οποιασδήποτε αναπτυξιακής λογικής και μελέτης τα οποία του επιβάλλονται και τόσο «κομψά» παρουσιάζονται ή δεν θίγονται στις σύντομες εμφανίσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην ΔΕΘ. Με μέτρα, μεταξύ άλλων, όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους που ουσιαστικά εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πλήρης διαπραγματευτική απουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η προσχηματική διαβούλευση (όταν αυτό συμβαίνει), η άρνησή της να ακούσει και να συζητήσει με τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε νομοθέτημα, καθώς και η 15μηνη άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, την αποκόπτουν από την πραγματική οικονομία και την κοινωνία. Απόρροια αυτών είναι η έλλειψη ενός στρατηγικού αναπτυξιακού πλάνου και η επικοινωνιακή τακτική προβολής της ευημερίας των αριθμών που δεν συνάδει με την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί επικίνδυνα. Αφού πρώτα έκοψε το ένα “πόδι” της πραγματικής οικονομίας ( φοροεπιδρομή, συντριπτική μείωση της αγοραστικής δύναμης, πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας ...), τώρα επιχειρεί να την καταστήσει ολικά ανάπηρη κόβοντας και το άλλο (κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για είσπραξη οφειλών, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές…), με την ελπίδα ότι και ανάπηρη κάποια στιγμή θα βγάλει “φτερά και θα πετάξει” προς την ανάπτυξη.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση, στα νέα αυτά μέτρα που οδηγούν άμεσα στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη στις 7/9/2013 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Εάν τώρα δεν αντιδράσουμε σε μια κυβέρνηση που κωφεύει, απαιτώντας ουσιαστική ανάπτυξη και σχέδιο, πως μπορούμε να λέμε ότι υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των μικρομεσαίων ; Όταν πια θα έχουμε «βουλιάξει» σαν χώρα, σαν οικονομία και σαν κοινωνία τι θα λέμε ; Ότι παρουσιάσαμε τις θέσεις μας στη ΔΕΘ συμμετέχοντας σε μια «εκκωφαντικά επιχειρηματική φιέστα» με απέραντη «συνδικαλιστική ησυχία» ;

Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια, υπεύθυνη στάση και όχι αμφιταλαντευόμενες πολιτικές κινήσεις και κυρίως αντικειμενική θεώρηση της πραγματικότητας και ρεαλισμό.



«Οι καιροί ου μενετοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου