Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ανενεργες οι σελίδες στο FaceBook



Κλειστά και ρημαγμένα μαγαζιά θυμίζουν οι περισσότερες σελίδες Περιφερειακών και Δημοτικών σελίδων στο face book πράγμα που μαρτυρεί την μεγάλη υποτίμηση των Ελλήνων πολιτικών στο μεγαλύτερο, δυνατότερο και φτηνότερο επικοινωνιακό μέσο της εποχής μας. Μια περιήγηση στις σελίδες του κορυφαίου κοινωνικού δικτύου του διαδικτύου, με αναζήτηση στις ιδιότητες, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι δημιούργησαν σελίδες προεκλογικά, κάποιοι από αυτούς τις λειτούργησαν υποτυπωδώς μέχρι ένα μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια τις εγκατέλειψαν. Οι περισσότεροι έχουν να τις ενημερώσουν από το 2010 και το 2011.

Η εικόνα αυτή δείχνει ένα γερασμένο πολιτικό σύστημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού άτομα που επιδιώκουν διακαώς δημοσιότητα και επικοινωνία έχουν μείνει εκτός παρουσίας σε έναν χώρο που γίνεται κυριολεκτικά χαμός.

Σε μια εποχή όπου οι χρήστες του f/b αποτελούν την τρίτη χώρα στον κόσμο με 1,6 δις πληθυσμό, όπου ο ιδρυτής του κλήθηκε και συμμετείχε στην συνάντηση των G8, όπου ο Αμερικάνους πρόεδρος Ομπάμα έκανε την νικηφόρα του εξτρατεία αποκλειστικά και μόνο μέσω f/b, οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, φαίνεται να μην έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Αλλά και αυτοί που το χρησιμοποιούν, το χρησιμοποιούν λάθος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν δουλειά πολιτικής επικοινωνίας στο f/b. Ελάχιστοι είνα αυτοί που συνομιλούν τακτικά και επι πολιτικών ζητημάτων με τους ψηφοφόρους τους. Οι περισσότεροι αναδημοσιεύουν γνωμικά, ανεβάζουν video clips από γνωστές φίρμες του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου και δημοσιεύουν φωτογραφίες και στιγμές της οικογενειακής τους ζωής.

Ετσι χάνουν μια τεράστια ευκαιρία να γίνουν ο δίαυλος επικοινωνίας και εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας, ανταλλάσσοντας απόψεις επί τοπικών θεμάτων, ενημερώνοντας τους ψηφοφόρους τους για τοπικά θέματα και διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη σύμφωνα με τις απόψεις τους. 

http://www.myota.gr/, 25/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου